Видимите резултати от обещанията на кмета “отличник” Иван Портних: Бетон вместо парк в квартал Чайка

August 2nd, 2019 | by gino
Видимите резултати от обещанията на кмета “отличник” Иван Портних: Бетон вместо парк в квартал Чайка
градска инфраструктура
0

Тези дни стана ясно, че отново Иван Портних ще бъде избора на ГЕРБ за кмет на Варна! В тази връзка ние решихме да припомним на варненци едно от многото неизпълнени обещания на кмета Портних, а именно

ОБЕЩАНИЕТО ЗА КВАРТАЛ “ЧАЙКА”

На 30 септември 2015 година кмета Портних чрез профила си в социалните мрежи показа бъдещата визия на квартал “Чайка”. Новата визия щяла да бъде факт след една година! В своя типичен стил кмета показа какво точно ще бъде направено в серия от красиви картинки! Промяната на квартала включва обособяването на няколко отделни зони. Сред тях щяло да има такава с детски кът, за тихи игри, за младежи. В пространството под стадион „Варна от бул. „Левски” до бул. „Княз Борис” се предвижда поставянето на модерна настилка от бетонни плочи и павета с характерни шарки, много пейки, чешмички, допълнително озеленяване и запазване на старите чинари по протежението, обособяването на велоалеи, кътове за отдих. Плановете предвиждат още двете ленти около пешеходната зона да станат еднопосочни, в пространствата около блоковете да бъдат оформени паркинги, а в частта до бул. „Княз Борис” да се направи кръгово движение. Всичко това по думите на кмета щяло да бъде факт още през 2016 година!

Презастрояване и повече бетон, а не нови паркове и градинки в квартал “Чайка” са видимите резултати от обещанията на Портних!

portnih1

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook