Властта разбра днес за незаконния кей на Доган и за милионите, които държавата му дава за студен резерв

July 17th, 2020 | by gino
Властта разбра днес за незаконния кей на Доган и за милионите, които държавата му дава за студен резерв
градска инфраструктура
0

Невероятно, но факт: Управляващите са разбрали днес за незаконния кей на Ахмет Доган, за налетите към него държавни милиони за студен резерв и за държавното финансиране за разширяване на канала към частното му пристанище в ТЕЦ Варна! 

Години  наред същата тази власт обслужваше без проблем Ахмет Доган, като му прехвърли милионите за студен резерв от държавната ТЕЦ Марица към неговия ТЕЦ Варна. Същият ТЕЦ Варна докато бе собственост на ЧЕЗ България не успя да получи разрешение за преобурудване на природен газ, а след като Доган го купи това стана моментално. Държавата дори реши да “инвестира” 220 милиона за разширение на канала до ТЕЦ Варна. Многобройните медийни публикации по тези теми останаха глас в пустиня. Същата тази власт не видя как кея на Доган “порастна” с 250 метра и не само не го видя, а и го узакони чрез фалшифициране на документи. Подаръците към Доган от властта обаче не спират. Община Бургас преди няколко години инвестира в изграждането на водоснабдяване и канализация за летните сараи на Доган, а след това дори му прехвърли общинския път до Росенец, за да не могат случайни посетители да развалят рахата на почитния лидер на ДПС.  Повече от 10 години същата тази власт осигуряваше на Доган и държавна охрана от НСО.

Освен подаръци на Доган правителствата на Борисов през годините обслужваха интересите на на депутата от ДПС Делян Пеевски! Като за начало никой не разследва Пеевски за 500 милиона кредити от КТБ. Курпулентният депутат не без помощта на държавата успя да приваризира Булгартабак по скандална процедура въпреки по-добрите оферти от чуждестранни инвеститори. Над 300 милиона лева е наляла държавата във фирми на Пеевски за ремонти в БДЖ по неясни процедури. Държавата проспа и експанзията на будките Лафка, които превзеха градовете и бяха поставени масово незаконно без никоя местна управа да посмее да реагира. Фирмата Водстрой на депутата е дежурния победител в държавните поръчки за ремонти, а охраната от НСО е допълнителна екстра. До вчера всичко това не бе проблем на властта.

След 10 години обслужване на Доган и Пеевски изведнъж днес управляващи от ГЕРБ и Обединени патриоти са се събудили и са прогледнали?!? Ти да видиш!

Тази сутрин в ефира на проправителствената Нова телевизия Валери Симеонов заяви, че управляващите ще преосмислят намаляване на парите за студения резерв за ТЕЦ “Варна”, ще преосмислят държавното финансиране за разширяването на канала по пътя към пристанището към централата и ще проверят незаконния кей и постройки в т.нар. лятна резиденция на Доган в “Росенец”.

Късно е либе за китка! Десетките хиляди протестиращи искат оставката на Борисов и Гешев именно защото години наред властта се е срастнала с мафията.  Изпълнителната власт буквално налива милиони на мафията, а прокуратурата е прави на сляпа и удря избирателно само неудобните. Паническите мерки за разграничаване на управлението от Доган и Пеевски само показва колко много са били свързани сега.

Ще се намери ли журналист, който да посмее да попита премиера Борисов или Валери Симеонов къде спаха досега цели 10 години? Едва ли …

varnahot.com

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook