Времето – валежи и от дъжд, и от сняг, а другата седмица понижение на температурите

January 8th, 2021 | by gino
Времето – валежи и от дъжд, и от сняг, а другата седмица понижение на температурите
горещи теми
0

Температурите тази сутрин са от 3-4 градуса на запад и северозапад до 10-11 в югоизточните райони. През деня ще бъде облачно, с временни разкъсвания на облачността в южните и югоизточни райони.

Над северозападната половина на страната ще превалява дъжд, в западните части на Стара планина и високите части на Видинско — мокър сняг. В тези райони – на отделни високи места във Видинско и Монтанско не са изключени поледици.

В Югоизточна България ще духа умерен и силен южен вятър, а в северните райони — слаб от север и северозапад.

Почти цяла Европа е обхваната от студена въздушна маса и температурите са около нулата. На много места превалява дъжд, сняг, както и има опасни зимни явления като поледица и леден дъжд. Такива са възможни не само в нашия северозапад, но и Берлин. Сняг отново ще превали и в района на Мадрид в Испания, където температурите не са много над нула градуса и преживяват доста студен период за техния топъл климат.

По-високи температури има само в югоизточната част на континента — Атина и Истанбул.

В събота и неделя предстои доста динамично и контрастно време. В съботния ден в приземния слой ще нахлува студен въздух и  в цялата страна температурите ще се понижат, като след обяд ще са от 3 до 8 градуса.

През нощта срещу неделя ще завали дъжд, по високите западни полета и на северозапад – сняг. Във височина ще се пренася по-топъл въздух и преваляванията ще преминават в дъжд, освен по високите места в северозападните райони.

Възможни са и поледици. Температурите в неделя ще бъдат от 1-3 градуса на северозапад до 10 в южните райони.

В понеделник времето ще запази контрастния си характер и температурите ще бъдат от 2-3 градуса на северозапад до 17-18 на места в югоизточните райони. Ще вали дъжд, по-съществен като количества в централните райони. В крайните северозападни райони ще превалява мокър сняг.

От вторник ще започне по-съществено и трайно понижение на температурите, които до края на седмицата ще бъдат близки до нормалните за средата на януари. Следете прогнозите ни и в следващите дни.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook