Все по-голяма разлика в заплатите между София и страната. Варна продължава да пропада в класацията!

December 1st, 2016 | by gino
Все по-голяма разлика в заплатите между София и страната. Варна продължава да пропада в класацията!
градска инфраструктура
0

Варна падна на шесто място по доходи на жител. Освен София пред Морската столица са вече Перник, Плевен, Смолян и Русе!

Разликата в заплатите между София и други региони на страната става все по-голяма. “Средностатистическият жител на София живее със стандарта на покупателна способност на средностатистическия европеец”, коментира Явор Алексиев от Института за пазарна икономика (ИПИ) пред Нова тв тази сутрин. В София доходите са близо два пъти по-високи от тези в област Видин и тяхната структура е много по-благоприятна. Над 60% от доходите на домакинствата в София идват от работна заплата, а не от помощи и пенсии”, уточни той.

15301249_10154312332508305_1523124667_n

7041 лв. е средният годишен доход на човек в София. Това е с над 2 пъти повече от Монтана, където хората преживяват с 3021 лв. Той коментира и данните някои области в страната. В Смолян има добро ниво на заетост и много висока икономическа активност. Това обаче е областта с най-негативен механичен прираст, т.е повече хора напускат, отколкото се заселват там всяка година”.
„Разград и Силистра до голяма степен вече споделят социално-икономическото ниво на развитие на Видин и Монтана, там има голяма структурна безработица”, каза още той.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook