В Бургас -боклука под земята ,във Варна по улиците !

August 26th, 2015 | by vencio1980
В Бургас -боклука под земята ,във Варна по улиците !
градска инфраструктура
0

Модерни подземни контейнери за  отпадъци бяха поставени в Бургас.Подземните контейнери са пригодени за разделно събиране на боклук. Общата им вместимост е 12 куб. метра. Това е обем, който трудно може да бъде осигурен с поставянето на обикновени контейнери върху площадка на тротоара. Така се осигурява и повече пространство за коли и пешеходци . Цилиндричният капак се отваря чрез завъртане и отпадъците се поставят в неговата кухина. При обратното движение сметта попада в контейнера под земята. Механизмът не позволява достъп до изхвърлените отпадъци, което ще възпрепятства клошарите.За това се похвали лично кмета на града Димитър Николов .И има за какво ! Човека се хвали не какво ЩЕ НАПРАВИ ,а какво е направил .Не може да не дадем за пример Димитър Николов ,който работи тихо без много шум и от работата му има видим ефект .

В така наречената Морска Столица се хвърлят всеки ден гръмки слова за огромни предстоящи ремонти на Аспаруховият мост , на бул .Трети Март и се рекламират в Facebook вече почти две години ,но споменатите трасета както и още много други неща си стоят постарому . От края на миналата година Иван Портних на няколко пъти обеща във Варна такъв вид контейнери до…… февруари месец!?!?  ЩЕ ,ЩЕ ….ЗАПОЧВАМЕ Февруари ,Април ,Юни  …само ЩЕКАНКИ и  само ЗАПОЧВАНКИ и  никаква работа ! Никаква работа ама иначе стотици пъти БРАВО КМЕТЕ ! Ние писахме за конкретното обещания на кмета, но реакция на публикацията имаше не от кмета, а от …………троловете му в интернет.  Докато политиката тук е да се дават пари да се чисти имидж в нета, а не да се върши работа градът ни все повече ще заприличва на село.

Поведението на практичният Бургаски кмет е повече работа и по-малко приказки ,именно с това той печели симпатии. Тихо и не толкова гръмко превръща Бургас в чудесен и чист град . Докато във Варна тъпчем по боклуците и не можем да дишаме от  непоносимата им миризма ,в Бургас са решили вече проблема и естетически .

бургас кошове

Подземните контейнери в Бургас придават още по-европейски вид на града .

Ефекта от този вид сметосъбиране има и друга много важен момент. МИРИЗМАТА ! Повечето улици във Варна миришат ужасно ,почти целият град през лятото е подвластен на миризмата от немитите с години контейнери .

чистота11868764_10153199367183305_1917398386_n

Контейнерите за боклук във Варна преливат  ,а и мирише ужасно !

Бургас отново ни изпревари и пак е пред нас . За кой ли път ?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook