В Морската градина днес отново се лее бетон! Кмете?!?

February 15th, 2016 | by gino
В Морската градина днес отново се лее бетон! Кмете?!?
градска инфраструктура
0

Фактите. Днес 15.02 / понеделник/ от рано сутринта бетоновозите отново леят бетон отново в Морската градина! Това се случва най-нагло въпреки всички репортажи по националните телевизии, въпреки протестите на активисти и най-вече въпреки заканите миналата седмица на кмета Иван Портних, че ще спре всяко ново строителство в Морската градина. За пореден път варненци стават свидетели на двуличието на Иван Портних. Едно говори пред националните телевизии, а с действителност прави обратното.

Документите. В същото време стана ясно и друго – кметът Иван Портних е излъгал в ефира на Нова телевизия, след като там съобщи, че проблема със скандалният строеж в Морската градина е наследен от предходната администрация. Оказва се, че сегашното разрешително за строеж е издадено през 2015 година именно от администрацията на иван Портних. Още по-скандално е, че това разрешително е издадено на базата на изготвен документ с невярно съдържание. Факт е, че Община Варна е била сезирана за “опасна сграда” в Морската градина и след направена проверка е издадено разрешително за “укрепване” на сградата. Този документ също е от 2015г, а сградата на парцела не съществува от 2013г. !!! Излиза, че разрешителното за строеж е получено на базата на документ с невярно съдържание.

Последствията. На база на фактите ние от varnahot.com питаме: Как кметът Иван Портних е допуснал да се изготвят от администрацията му документи с невярно съдържание? Ще спре ли наистина строителството в морската градина Иван Портних? Прокуратурата няма ли да се сезира за закононарушенията извършени от служители на Община Варна? И не на последно място въпросът ни към Иван Портних:

КОГА НАЙ-ПОСЛЕ НАИСТИНА ЩЕ СПРЕ СТРОИТЕЛСТВОТО В МОРСКАТА ГРАДИНА?

12717923_10153469108138590_2288835295290968189_n

 

снимка Алис Симонян

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook