ГЕРБ ВЪВЕЖДА НОВ ТОТАЛИТАРЕН ЗАКОН! ЗАТВОР ЗА ТОЗИ КОЙТО ПИШЕ СРЕЩУ ВЛАСТТА!

March 10th, 2016 | by vencio1980
ГЕРБ ВЪВЕЖДА НОВ ТОТАЛИТАРЕН ЗАКОН! ЗАТВОР ЗА ТОЗИ КОЙТО ПИШЕ СРЕЩУ ВЛАСТТА!
ваши репортажи
0

След сърп и чука, ГЕРБ предлага в Наказателния кодекс да се запише като престъпление и ‘’проповядването или подбуждането чрез медиите към дискриминация, насилие или омраза, основани на политическа принадлежност’’. Абсурдният текст се налага уж покрай антитерористично законодателство, чиято цел е да се въведат наказания за обучение в тероризъм и преминаващи през България привърженици на радикални групировки. В мотивите пише, че по този начин ще се предотврати пропагандата към „престъпни посегателства на религиозна или политическа основа“.Предвиденото наказание е затвор до четири години и глоба от 5 до 10 хил. лв. Абсурдното в случая е, че  подобни наказания се налагат за изключително тежки престъпления като обир, средна телесна повреда, а понякога и за непредумишлени убийства!

cenzura

 

 

 
Целта на Цецо,Бойко и компания да вземат това решениее единствено и само да наложат пълен контрол върху опозиционните медии и сайтове. Това е втори опит след този от 2010 год. на партията на Борисов да сведе до минимум съпротивителните сили на гражданското общество и каквато и да е била критика към неговото управление. Но докато до сега се говореше само за контрол и опит за въздействие върху опозиционно настроените медии и граждани, вече буквално говорим за опит за саморазправа на всеки дръзнал да напише нещо против управляващите. Появилите се в последните години стотици електрони медии не са само средство за масово осведомяване, а и средство за подготвяне, формиране, насочване и изразяване на общественото мнение. Това обяснява и стремежа на физкултурника и пожарникаря да ги контролират и регулират .

ceco

 

 

 

 

 
Приемането на тази поправка в НК ще доведе до пълния крах на дейността на ярката и разнообразна медийна среда в България. Когато основополагащи свободи като свободата на словото и на медиите се намират в опасност, то самата демокрация се намира в опасност. А когато демокрацията е в опасност ,говорим за тоталитарно управление.
В. Василев

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook