ГЛОБИХА ШОФЬОР С 200 ЛЕВА, ЗАЩОТО ПОПАДНАЛ В ДУПКА!

May 29th, 2017 | by vencio1980
ГЛОБИХА ШОФЬОР С 200 ЛЕВА, ЗАЩОТО ПОПАДНАЛ В ДУПКА!
градска инфраструктура
0

С 200 лева бе глобен шофьор от Пловдив, чиято кола попаднала в дупка на пътя и от удара резервната гума изпаднала на шосето. Автомобилът отзад обаче не успял да реагира и се блъснал в търкалящата се резервна гума.

Катастрофата заради уличния кратер станала на 14 февруари т.г. на бул. „Кукленско шосе” в Пловдив. Шофьорът на товарен „Пежо Боксер” останал изумен, когато пътните полицаи го глобили заради падналата резервна гума. Причината за санкцията била, че той не е взел мерки да отстрани от шосето гумата и по този начин е предизвикал катастрофа с движещия се зад него лек автомобил „Ситроен”. Въз основа на това било издадено наказателно постановление на шофьора на пежото, който обаче го атакувал в съда. Жалбоподателят отричал да има вина за случилото се и за настъпилото пътно-транспортно произшествие.

Магистратите са категорични, че глобата трябва да бъде отменена, защото липсва доказателство за нарушение и виновно поведение от страна на шофьора на пежото. Гумата е паднала на пътното платно по независещи от него обстоятелства. Още повече, че самият шофьор пред съда твърдял, че е попаднал в дупка, за която той нито е предполагал, нито е бил длъжен да знае, че след това ще му падне закрепената под автомобила гума и ще причини катастрофа. Наред с това той не е оставил резервната гума на пътя, а е реагирал своевременно, тъй като на шосето имало и други моторни-превозни средства. Магистратите са категорични, че издаденото наказателно постановление е неправилно, тъй като няма нарушение от страна на шофьора. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook