ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ ИСКА ДА ЗАМЕТЕ СЛЕДИТЕ ЗА КАТАСТРОФАТА!

April 8th, 2019 | by vencio1980
ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ ИСКА ДА ЗАМЕТЕ СЛЕДИТЕ ЗА КАТАСТРОФАТА!
градска инфраструктура
0

Днес 5-ма от пострадалите при вчерашната катастрофа с автобус на Градски Транспорт се свързаха с молба за помощ от Varnahot.com. Пострадалите цял ден са звъняли в администрацията на общинския превозвач и никой не им е вдигал. Нещо повече , проверка на Varnahot показа ,че през почти целия ден телефоните на Градски Транспорт бяха изключени. Фрапираща наглост на фона на десетките пострадали,които са искали да получат информация, както и помощ къде да си търсят правата. Нищо такова , вместо да е в помощ на хората, общинското дружество се крие. Практика тотално несъвместима с европейските разбирания. Ако бяхме нормална държава или поне нормална община, щяха да се открият горещи телефони само за това.

Ние разбира се не спряхме до тук ! Наложи се да се свържем с Община Варна, с г-жа Галя Георгиева, която обеща съдействие ако нямаме връзка с общинското дружество. 20 минути след това, телефоните на Градски Транспорт бяха включени, но така и не можахме да се свържем с никой. Ние от Varnahot имаме следните въпроси към директора г-н Златев :

-Кога точно е назначен шофьора предизвикал катастрофата ?

-По какъв начин точно е бил назначен? С конкурс или обява и къде е била публикувана тя ?

-Какво е било здравословното състояние на шофьора и от кой е било установено ?

– Правят ли се редовни медицински прегледи на всички шофьори на Градски Транспорт Варна и къде ?

– Автобуса разполагал ли е с GPS ,който да следи във всеки един момент за скоростта ?

Всички тези въпроси ще ги зададем отново утре към г-н Златев, въпреки ,че той се крие умело. Е няма къде да се скрие, доста едър и забележим човек е ! При липса на отговор и утре, ще се обърнем директно към изпълнителната власт, в лицето на министъра на транспорта а и дори до г-н Борисов.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook