Греда! Путин отряза Бойко за директни доставки на газ! Отчитаме успех, а ще получаваме руския газ от Турция

May 30th, 2018 | by gino
Греда! Путин отряза Бойко за директни доставки на газ! Отчитаме успех, а ще получаваме руския газ от Турция
градска инфраструктура
0

Днес се състоя дългоочакваната и рекламирана среща на премиера Бойко Борисов с руския президент Владимир Путин! Борисов отиде на срещата с очакванията за договаряне на директни доставки на газ и възстановяване на прокта АЕЦ “Белене”.  След уговарянето на срещата преди десетина дни Борисов съвсем неочаквано отиде на среща в …….. Украйна?!? Още преди два дни ние от varnahot.com предвидихме, че необеснимата украинска визита няма как да не се отрази на днешната среща. Още тогава ние предупредихме, че апетитите на Борисов за директни доставки на газ ще бъдат отрязани! За съжаление за пореден път се оказахме прави!

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ СРЕЩАТА: България ще получава руски газ от Турция след построяване на връзка със строящия се “Турски поток”. Русия може да строи АЕЦ “Белене” ако се намери инвеститор. На практика постигнатото драстично се различава от очакванията!

РЕАКЦИИТЕ: Българските медии ентусиазирано възхваляват “Успеха” на Борисов в Москва. Възможността да купуваме руски газ през посредника Турция бе коментирано като изключитен успех. Също така като невроятен успех бе посочена готовността на Русия да строи АЕЦ. Никоя медия обаче не се осмели да попита защо тръгнахме с едни очаквания, а сега отчитаме като успех съвсем други!

южен-поток

РЕАЛНОСТТА: Каква всъщност е реалността? Желанието ни за директен достъп до руски газ бе отхвърлено категорично! На Борисов ясно му бе показано къде му е мястото – не на директен партньор, а на краен клиент. За възможността да вземаме газ от Турция се знаеше и преди. Всъщност именно избягването на посредник бе основната задача на Борисов. По тази тема – тотален провал!Втората ни идея бе финансиране от Русия на АЕЦ – отново греда! Русия ще строи, НО ако има инвеститор!?! Т.е. руснаците НЯМА ДА ФИНАСИРАТ СТРОЕЖА, а ако някой даде пари тогава ще строят! Що за успех е това? Ясно като бял ден е, че ако някой плаща ще се строи! Нима от Русия досега са отказвали да строят АЕЦ срещу пари??? По тази тема – отново тотален провал!

Фактите са наше съжаление са плачевни. Желанието на Борисов да гледа едно мачле в Украйна в крайна сметка доведе до реални икономически щети за държавата ни. Колкото е да ни баламосват платените от властта медии, Путин удари звучен шамар на Борисов отказвайки всички искания! А за това ще плащаме всички ние, че и децата ни… Това са видимите релултати!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook