Гърците свалиха блокадата уплашени от Борисов? Ко, не! Просто идват почивните дни по 3 март!

March 1st, 2016 | by gino
Гърците свалиха блокадата уплашени от Борисов? Ко, не! Просто идват почивните дни по 3 март!
горещи теми
0

Цял месец границата ни с Гърция беше блокирана. Нашите превозвачи губеха стотици милиони, медиите започваха новините си с блокадата, шофьорите ни бедстваха по пътищата, а държавата не предприемаше никакви действия. Цял месец премиерът Борисов се занимава със заговори, метежи и какво ли не, но остана сляп за проблема на границата. Най-накрая Борисов се срещна с протестиращите фермери в събота и ги предупреди, че ще бойкотира предстояща среща на върха на ЕС . Същия ден блокадата беше свалена! Според нашите медии гръцките фермери са се били уплашили от премиера Борисов. Не е точно така според гръцките медии , които смятат, че за спирането на блокадата е станало след като гръцкият премиер Ципрас се е срещнал с протестиращите и им е обещал да внесе промени в плана си за икономии.

full_tablet_c5248fbd-bf29-46f7-8907-84b0a91b6162

 

Защо блокадата падна СЕГА? Защо именно СЕГА Ципрас се разбърза да се договаря с фермерите и защо те така бързо вдигнаха блокадата? Според Борисов неговият ултиматум ги е принудил? Дали това е истинската причина или нещата са съвсем прости? Според скромното мнение на varnahot.com причината за спирането на блокадата е съвсем прозаична – Просто идват няколко поредни почивни дни в България и по традиция стотици хиляди българи отиват в Гърция на почивка да харчат пари. А когато става въпрос за интересите на Гърция – всички гърци се обединяват.

Какво правим ние? Как защитаваме нашия интерес? Каква е правилната реакция след като претърпяхме толкова финансови загуби? Борисов побърза да благодари на фермерите за разбирането?!? Какво разбиране като вече няколко години подред ставаме заложници на тези фермери? Каква е гаранцията, че догодина няма да се случи пак? Кое ще ги спре? Всички знаем, че грък от молби и благодарности не разбира! Цяла Европа не може да ги накара да спазват дори елементарни поети ангажименти. Как ние ще ги респектираме? Според Борисов с ……..благодарности?!?

Дали правилната реакция не е вместо да благодарим, да продължим блокадата и през идващите почивни дни? Тогава без почиващите българи Гърция ще претърпи икономически загуби, хотелите им ще останат празни и така ще покажем, че можем да си защитаваме интереса и че техните действия няма да останат безнаказани? Дали България поне веднъж ще има премиер с топки, който твърдо ще защити интересите на страната?

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook