Делян Пеевски дари “Левски” с половин милион лева

May 19th, 2020 | by gino
Делян Пеевски дари “Левски” с половин милион лева
горещи теми
0

Делян Пеевски стана дарител на “Левски”, който преди седмица обяви поредна кампания за набиране на средства, за да се спаси от фалит. Чрез фирмата си “Интръст” депутатът от ДПС е превел на “сините” 500 000 лева, официално съобщи клубът.

Преводът е оформен като дарение. “Левски” изрично подчертава, че от “Интръст” не са поставяли условия за придобиване на акции.

Ето съобщението:

“Левскари,

Днес, 19 май, в сметката на ПФК “Левски” постъпи дарение на стойност 500 000 лв. от фирма „Интръст“ ЕАД, като за целта беше оформен договор за дарение. От компанията, която е еднолична собственост на Делян Пеевски, се свързаха с клуба, за да декларират желанието си да помогнат на „Левски“ в този тежък момент, без да поставят условия за притежанието на акциите, както и да призоват чрез нас и други фирми, които имат възможност, да помогнат за оцеляването на любимия клуб.

Използваме повода, за да се обърнем отново към всички дарители с благодарност за неоценимата помощ и да обещаем, че ще получите отчетност за всеки похарчен лев, както беше и досега.”

Така за седем дни “Левски” получи около 750 000 лева – половината от парите, които иска да събере, за да завърши сезона и да закърпи силно намаления си бюджет поне до лятото. Целта на кампанията е въпросните 1,5 милиона да влязат в касата на “Герена” за около месец.

Снощи клубът се похвали, че за шест дни левскарите са превели 250 000 лв. от продажбата на виртуални билети за 106-ия рожден ден на 24 май. В тази сума влизат и директни постъпления в размер на около 40 500 лв.

По всичко изглежда, че както и през зимата, когато феновете станаха основен спонсор на любимия си клуб, “Левски” ще избегне фалит. Поне на този етап.

Делян Пеевски не за първи път е свързван с “Левски”. През последните дни – покрай показаните публично джира на прословутия мажоритарен пакет акции беше припомнено, че след Тодор Батков “сините” преминаха в ръцете на бившия общински съветник от ГЕРБ Иво Тонев, бизнесмена Николай Иванов и адвокат Александър Ангелов. Последният е защитавал правата на депутата по редица сделки.

Пеевски се оказа щедър дарител по време на пандемията.

Малко по-късно днес запалянковският Тръст “Синя България” – миноритарен акционер в клуба с 10 процента (което го прави №2), се противопостави на това, че “Левски” е приел дарението и призова да бъде върнато или дадено за благотворителна кауза.

“Управителният съвет на Тръст “Синя България” намира полученото дарение от фирма “Интръст” ООД за неприемливо. Смятаме, че приемането му е недопустимо и призоваваме ръководството на ПФК “Левски” АД да се откаже от него и да върне преведената сума на дарителя, а в случай, че той не желае да я приеме обратно – същата да бъде дарена за благородна кауза.
В момент, в който цялата синя общност дава буквално последните си средства, за да спаси любимия си клуб, и в който всички усилия са насочени към изваждането на клуба от политическите игри, които го превърнаха в заложник, приемането на мащабно дарение от спорна политическа личност компрометира усилията ни и борбата ни, като ни поставя и в поредна зависимост”,
се казва в официалната позиция.

 

По-рано евродепутатът Радан Кънев също заяви, че направил “скромно дарение на любимия си футболен отбор”. Той призовава всеки левскар да отдели средства – според възможностите си. “Левски” не трябва да стане жертва на мутренски войни, казва Кънев и изказва идеи за развитие пред “сините”.

Междувременно в официалния си фейсбук профил Васил Божков обяви, че утре в 8 часа ще “направи предложение към всички, които се вълнуват от бъдещето на акциите на ПФК “Левски”.

Clubz.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook