Демонстративно зареждане на земеделска техника на бензиностанциите – 24 юли от 9.00ч.

July 23rd, 2015 | by gino
Демонстративно зареждане на земеделска техника на бензиностанциите – 24 юли от 9.00ч.
ваши репортажи
0

   Утре на 24 юли / петък / от 9.00 часа ще започне демонстративното зареждане на земеделска техника на бензиностанциите в цялата страна. Всички, на които се налага да зареждат нека да бъдат търпеливи. Организатори на това събитие са:

Национална асоциация на зърнопроизводителите
Национален съюз на говедовъдите в България
Българска асоциация Биопродукти
Асоциация на земеделските производители в България
Национален съюз на земеделските кооперации.

Публикуваме и официалното изявление на организаторите:

“Уважаеми граждани,

Българските земеделски производители съжаляват за причиненото неудобство по републиканската пътна мрежа и по бензиностанциите в страната.
Вследствие на направените нормативни изменения от страна на Министерството на финансите, земеделските производители са задължени след 31 август да зареждат селскостопанската си техника на бензиностанции. Това ще бъде нашето общо ежедневие от 1 септември.”

pic-535x320

Протестите на земеделците са заради нова наредба задължаваща ги да си инсталират нови системи за контрол на горивата, които ще ощетят всеки един земеделец с около 20 000 лв. Мотивите на правителството, че така ще борят контрабандата са меко казано цинични, след като няма необходимия контрол първо в базите и в Лукойл. Запознати виждат в тази разпоредба дългата ръка на лобито на веригите бензиностанции, които искат да върнат земеделците на колонките. Друг проблем на земеделците е, че на бензиностанциите дизелът е с биодобавка, а земеделската техника е препоръчително да работи с така наречения “чист’ дизел без биокомпонент. Другият абсурд е твърдението на властта, че с тези мерки ще се увеличи събираемостта на акциза. Това е пълен абсурд, понеже земеделците купуват акцизно гориво, т.е. акцизът се плаща още преди горивото да излезе от базите на Лукойл.

00da8b8fd973c172ec7dc515987b3aba

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook