Депутат от ГЕРБ първо поискал суджук за премиера, но после не дал на Борисов! За едно от двете ще го съдят

July 21st, 2017 | by gino
Депутат от ГЕРБ първо поискал суджук за премиера, но после не дал на Борисов! За едно от двете ще го съдят
горещи теми
0

Депутатът на ГЕРБ Живко Мартинов поискал 4 тона суджук от името на премиера, но Борисов не е получил и един суджук! Това стана ясно днес от брифинг на прокуратурата. Според думите на главния прокурор за тези му деяния на Мартинов му се иска депутатския имунитет.

От изказването на Сотир Цацаров не стана ясно за кое деяние по-точно ще му се иска имунитета – за това, че е поискал суджука или за това, че премиера не е хапнал е един суджук?

Кой е Живко Мартинов и с кои свои качества е впечатлил Борисов, че да го предложи за депутат?

Депутатът от ГЕРБ переодично е упражнявал натиск върху търговец, за да мебелира с мека мебел офиса на политическата партия в града. Мебелите, обаче се оказали в търговския офис на Мартинов вместо в офиса на ГЕРБ. Освен това върху същия търговец бил упражнен натиск да предостави климатична стена, която също била предназначена за офиса на ГЕРБ, но мебелите се оказват в търговския офис на депутата. Към всички тези екстри депутатът поискал и два сглобяеми гаража и инсталиране на охранително видеонаблюдение, заплатено от въпросния търговец.

Друга дейност развива Мартинов и като упражнил натиск и върху служител на МВР – принуда, както по отношение на съвсем “дребни” случаи за народния представител – анулиране на фиш, издаден на шофьора на народния представител, незабавно освобождаване на товарни автомобили, задържани от полицията – натоварени с пясък, незаконно добит от село Кранево за частен хотел, както и да бъде упражняван натиск за закупена от народния представител пшеница. Полицията трябвало да започне натиск към въпросните лица, за да си платят закупената пшеница от Мартинов.

Освен това Мартинов оказвал натиск и върху окръжния прокурор на Добрич да бъде оневинен бивш заместник-министър, предизвикал катастрофа с двама загинали. Натиск е бил оказван и върху експертния състав на полицията за оневиняване на извършителя. Опитът не е успял, лицето е с влязла сила 4-годишна присъда, уточни Цацаров.

Мартинов оказвал натиск и върху ръководители на държавни учреждения да бъде уволнено определено лице, да бъде назначено конкретно лице, да не се ползват услугите на определен и на друг адвокат.

Общо взето картинката от Добрич, където герберски депутат се е разпищолил, дерибейства наред и кадрува до болка позната! На местно ниво във всички градове герберските активисти, депутати и общински съветници се държат като феодали! Рекетират бизнеса за “дарения”, кадруват в администрациите, мачкат неудобните и разпределят поръчки. Страната ни все повече заприличва на България от 80-те години, където само Партията решава кой да върви напред и кой да бъде смачкан! Преуспява не по-кадърния, работния и предприемчивия, а активистът на ГЕРБ. За него няма правила, няма проверки за бизнеса му, мачкат му конкурентите, а общини и държава работят задължително с него. Нима премиерът не знае това?

Сега научаваме, че Борисов наредил да се отстрани цялото ръководство на ГЕРБ Добрич заради скандала.

Всички обаче знаем, че причината за уволненията не са действията на депутата, а това, че тези действия бяха разкрити от медиите! 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook