Днес е първият учебен ден

September 15th, 2020 | by gino
Днес е първият учебен ден
горещи теми
0

Днес е първият учебен ден. Той ще бъде по-различен от обичайното. Тази учебна година ще протече в условията на непредвидимост заради ситуацията с коронавируса.

Все пак тя ще започне присъствено, след като миналата завърши дистанционно, но вече до 30 дни ще има възможност за обучение в електронна среда.

За най-малките ученици ще е най-трудно обучението в електронна среда, защото трябва да усвояват определени навици. Предвиждат се допълнителни присъствени часове, ако децата отсъстват. Министерството ще препоръча децата да са повече навън отколкото в коридорите. Близо 59 хиляди са първокласниците, които днес ще прекрачат за първи път училищния праг. Децата ще носят маски в училище не повече от половин час дневно – в общите помещения. Това заяви вчера образователният министър Красимир Вълчев. 

Ако има заболял ученик или учител няма да се карантинира цялото училище, а съответната паралелка. Всички училища са готови за 15 септември. В това увери преди дни Вълчев. В момента близо 240 училища все още нямат топла вода.

news.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook