ДУПКА ПОГЪЛНА ЖЕНА ВЪВ ВАРНА!

June 19th, 2017 | by vencio1980
ДУПКА ПОГЪЛНА ЖЕНА ВЪВ ВАРНА!
градска инфраструктура
0

Некадърността на управлението на Портних без малко щеше да коства човешкият живот на млада жена от Варна. За това си свое бездействие към инфраструктурните проблеми, Община Варна трябва да плати 2000 лв. Обезщетението е за жена, пострадала при пропадане в 1,5-метрова шахта. Това стана ясно от решение на Районния съд във Варна. Инцидентът, при който жената е получила контузии на рамото и ходилото, както и кръвонасядания и ожулвания, се е случил през август 2016 година.

В исковата молба жената излага твърдения, че на 17.08.2016г. пристигнала в гр. Варна от чужбина и отседнала при свои роднини. Вечерта с приятели тръгнали пеша към ресторант. Движели се в тревната площ успоредно на булеварда. Както вървяла, изведнъж пропаднала в дупка, която била дълбока почти два метра. Изпитала силна болка и уплаха. Разкъсала дрехите си. Съпругът и приятелката й, й помогнали да излезе.

Усетила силна болка в краката и ръцете, не можела да стъпи на левия си крак. Прибрали се и тогава установила отоци, кръвонасядания и ожулвания по тялото си. Вечерта се наложило да приема обезболяващи, глезенът й се подул и болките в него се усилвали. Това наложило посещение на медицинско заведение и заплащане на прегледи за това, тъй като не била здравноосигурена. Прегледал я и лекар при съдебна медицина, който удостоверил причинените й травматични увреждания. Консултирала се с травматолог и й била направена рентгенова снимка. Кракът й бил обездвижен чрез превръзка и й било назначено медикаментозно лечение.
Предписано й било и извършване на щадящи движения за период от 10-15 дни. Всичко това провалило плановете й за ваканция в България и посещения на различни места. През целия й престой се наложило съпругът й да й помага.
Лечението й продължило включително и след завръщането й в страната, където живеела. Тъй като инцидентът се е случил поради необезопасяване на дълга канализационна шахта, непокрита изцяло с бетонни блокове и ползвана като зона за преминаване на пешеходци през тревната площ, находяща се в пределите на Община Варна, то последната е в неизпълнение на задължението й по поддържане на пътната инфраструктура и прилежащите зони.
От Община Варна депозирали писмен отговор, с който оспорват предявения иск като неоснователен. Наглостта на Общината не стигнала само до там. В отговара на администрацията на Портних се твърди, че не следва да бъде ангажирана отговорността й, тъй като ищцата като пешеходец също имала конкретни задължения.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook