Ердоган си привиква Борисов като свой васал и го изпраща да защитава интересите на Турция в Европа

August 27th, 2016 | by gino
Ердоган си привиква Борисов като свой васал и го изпраща да защитава интересите на Турция в Европа
горещи теми
0

Вчера българският министър-председател Борисов отиде на среща с турския президент Реджеп Ердоган, но дипломатическият протокол бе тотално погазен от домакините. Борисов бе посрещнат само пред турски знамена, нещо немислимо при срещите на Ердоган  в досегашните си срещи с други чуждестранни гости. На практика на дипломатически език България бе унижена от Турция.

stat1stat4

По лошото обаче е поведението на премиера в Турция. В изявленията след срещата Борисов подкрепи изцяло Турция за въвеждането на безвизов режим и финансирането на южната ни съседка от Европа възможно най-бързо. За разлика от другите европейски лидери, Борисов не обвърза тези искания с изпълнението на европейските изисквания. Напротив! Нашия премиер дори допълнително нажежи ситуацията като обяви, че без отмяната на визовия режим Европа я чака …… война!?! Изричането на тази дума от политик е нещо изключително сериозно и именно затова всички лидери внимателно я избягват. Все пак в политиката не може да се постигнат цели без известна доза дипломация и такт. Тези неща обаче са непознати за нашия Борисов и той дори извън страната бръщолеви без много да се замисля докъде може да стигне… За разлика от нашите безгръбначни и безмозъчни медии, в Турция медиите с охота цитираха Борисов и го хвалеха усилено за безусловната подкрепа на позицията на Турция.

stat2 stat3

 

В своите очи нашия премиер се вижда като умел дипломат, но на практика излиза, че е просто послушното  момче на Ердоган в Европа. Затова не са изненада и моменталните реакции от европейските лидери, според които няма да се прави никакъв компромис с Турция относно визите. В опитите си да влезе в голямата политика Борисов прави гаф след гаф. Да се надяваме това да няма сериозни последствия за България.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook