Жена се преби в подлез и осъди Община Варна!

February 4th, 2019 | by vencio1980

Община Варна ще трябва да изплати над 7000 лева като обезщетение за причинени имуществени и неимуществени вреди на жена, пострадала заради потрошени стълби на подлез в града. Това става ясно от скорошно решение на Районния съд.

Инцидентът, при който потърпевшата, получила наранявания по цялото тяло, след като пропаднала в дупка на стълбището в подлеза до спирка „Зеленчукова борса“, е от октомври 2017-та година.

Жената пътувала с автобус към Варна, за да се грижи за внуците си. Пристига в града и слиза на злополучната спирка. За да премине на отсрещната страна на булеварда ползва пешеходния подлез и при слизане още на второто стъпало кракът ѝ попада в дупка на стъпалото. Пострадалата полита и пада до първата стълбищна площадка. Твърди, че освен лошото състояние на стълбите в този подлез, същите били и с обратен наклон. При падането си удря главата в металната релса, която е монтирана за колички в подлеза. Случайно минаващ мъж ѝ помага да седне на стъпало, да си извади телефона и да се обади на внучката си. Друга жена ѝ дава кърпичка, за да попие кръвта от раната на челото. При падането очилата на ищцата също са счупени.

След инцидента жената завежда дело. Смята, че настъпилите имуществени и неимуществени вреди са в резултат от бездействието от страна на Община Варна, която има ангажимент да поддържа подлезите в града.

В крайна сметка съдът заключва, че Общината действително не е изпълнила ангажимента си по поддръжка. Решава, че пострадалата трябва да получи 5500 лева за претърпените неимуществени вреди и 2212 лева за имуществените. Освен това местната управа трябва да плати около 1500 лева за направени разходи по делото.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook