Заведенията във Варна с рекордни резервации за 3 и 8 март!

March 2nd, 2021 | by gino
Заведенията във Варна с рекордни резервации за 3 и 8 март!
горещи теми
0

Варненци отсега правят резервации за заведения за 3 и 8 март. От понеделник се възобновява работата на ресторантите в цялата страна. На всички ни липсва социалният живот, казва Павлин Косев – председател на местната организация на хотелиери и ресторантьори.

Според него ограниченията няма да са пречка.

“Очакваме първата една-две седмици по-сериозен бум като търсене, след това според нас ще има едно леко отдръпване, но като цяло се надяваме голямата част от нашите клиенти, редовните да се върнат в заведенията. Ние ще ги посрещнем подобаващо”, смята той.

По думите му основният проблем в момента е недостигът на кадри, тъй като много служители в туризма вече са се отказали от бранша и са намерили друго поприще.

Затова той очаква да се внасят кадри от трети страни, най-вече Украйна:

“Сега на Председателския съвет много горещо обсъждахме и с вицепремиера Николова обсъждахме вноса на служители от трети страни, които към момента трябва да бъдат с PCR тест и сега въпросът е кой ще го плаща този PCR. Министър Николова каза, че води разговори и се надява до края на март месец да има някакво решение по този въпрос”, посочи Косев пред БНР.

kmeta.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook