ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ: БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-КОРУМПИРАНАТА ДЪРЖАВА В ЕС!

May 23rd, 2017 | by vencio1980
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ: БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-КОРУМПИРАНАТА ДЪРЖАВА В ЕС!
Без категория
0

България е най-корумпираната страна в ЕС. Това показва индексът за възприятие на корупцията и през 2017 г. на „Трансперънси интернешънъл”. Станата ни заема “челното”  75-о място от 176 страни, при които е проведено проучването. Това обаче влиза в ярък контраст с гръмките изказвания на премиера Борисов. Той твърди точно обратното- в България нямало корупция!

Страната ни дели 75-о място с Турция, в която има авторитарен режим, Тунис, чийто път към демокрацията започна през 2011 г., и Кувейт, който има почти неограничен във властта си емир.

Близо до нас са Гърция, която е на 69-а, Италия – 60-а, и Румъния – 57-а, а зад нас е Русия, която си дели 131-вото място с Казахстан, Иран, Непал и Украйна.

Индексът се изчислява на база на допитвания до експерти и частни предприемачи в различните страни за това какво е доверието им в публичните институции като полицията и съдебната система, как действат антикорупционните закони и каква е зависимостта на държавните служители от връзки, подкупи и изнудване.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook