Зимата отново ни изненада: Задръствания и катастрофи блокираха София при едва няколко сантиметра сняг

November 29th, 2016 | by gino
Зимата отново ни изненада: Задръствания и катастрофи блокираха София при едва няколко сантиметра сняг
горещи теми
0

Първият за тази година сняг у нас е вече факт и разбира се, това доведе до сериозни проблеми за шофьорите. Трафикът в столицата е изключително интензивен. Почти  два часа отнема придвижването от южните квартали на София до централната част на града. Буквално блокирани са булевардите „Бъкстон“, България, „Черни връх“, „Гоце Делчев“, П.Ю. Тодоров“, „Константин Величков“, „Сливница“, „Г.М. Димитров“, „Драган Цанков“, както и други основни пътища.

Снеговалежът предизвика и много катастрофи в столицата, които допълнително затрудняват движението. От ЦГМ посочват, че при верижна катастрофа, станала на моста на ж.к. “Захарна фабрика”, е участвал автобус на градския транспорт, движещ се по линия 83.”Инцидентът е станал между няколко автомобила, които са се ударили. Единият се завърта и се удря в наш автомобил”, обясниха от центъра за градска мобилност. Градският транспорт също не се движи по определения график.

sof1

Движението по Околовръстното на столицата също е изключително затруднено. Заради обилния снеговалеж шофьорите се движат буквално с 30 км в час дори и там. И ако това ви се струва кошмарно, в малките улички движението е още по-ужасно. Колите там пъплят една след друга в опита си да излязат на главните булеварди. Снегорини не липсват, точно обратното. София  е пълна с тях. Машините не спират да обработват пътищата, доколкото могат.

За съжаление, както винаги досега и тази година зимата отново ни изненада!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook