Иван Тодоров: Не съм мафиотски бос, бял хакер или вносител на машини за гласуване

May 4th, 2021 | by gino
Иван Тодоров: Не съм мафиотски бос, бял хакер или вносител на машини за гласуване
горещи теми
0

24 часа, след като започна престрелката между ГЕРБ и „Демократична България“ по темата за партийните дарения и евентуалната им връзка с доставката на машините за гласуване, проговори Иван Тодоров, чието име стана повод за брифинг на най-голямата партия в новия парламент и фейсбук статуси от найвисоко политическо ниво, съобщава бТВ.

Скандалът започна със сутрешния брифинг на ГЕРБ вчера, когато премиерът в оставка Бойко Борисов каза по темата с машините следното:

„Тази фирма е дарител на “Да, България”. Четете кой е дарителят, на кого дарява и защо се пробутва. То си пише – дарител“.

Машините се доставят от „Сиела Норма“, свързана с адв. Иван Тодоров, но името му не беше споменато от Борисов.

Иво Мирчев от ДаБГ реагира, като нарече това изказване „лъжа“.

Последва втори брифинг на управляващите в оставка в рамките на по-малко от 12 часа. На нея председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев размаха справка, на която, по думите му, се вижда, че лице на име Иван Тодоров е дарило 100 лв. на „Да, България“ през 2019 г.

Мирчев излезе с нова публикация в социалните мрежи, като посочи, че адв. Тодоров е роден през 1958 г., а дарителят Тодоров – през 1990 г. Днес младият компютърен специалист публикува позиция по случая.

В нея той отбелязва, че има „доста неоригинално име“:

„Бъркаха ме с мафиотски бос с медицински прякор (Иван Тодоров-Доктора, бел. ред.), бъркаха ме с бял хакер, обвинен в тероризъм (шефа на “ТАД Груп” Иван Тодоров – бел. ред.), а наскоро – и с вносител на машини за гласуване, търсещ да си осигури лоби срещу 100 лв. (адв. Иван Тодоров)“.

Тодоров потвърждава, че е дарил сумата на партията, като подчертава, че „разпечатка с този превод беше размахана на брифинг на ПП ГЕРБ с цел създаване на фалшиви новини, скрояване на компромат и евтина пропаганда в стила на близките до тях кафяви медии“.

„Уважаеми дами и господа от Политическа Партия ГЕРБ в парламента, в телевизора, в джипката, в хола в Банкя или някъде другаде… Жалко, че във вашия свят даренията и публичното финансиране винаги са свързани с корупция. Нелепи сте! Време е да си ходите!”, пише Иван Тодоров.

12

clubz.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook