КАРАКАЧАНОВ:ЩЕ СЕ ЗАПОЗНАЕМ ОТНОВО С ОФЕРТИТЕ ЗА НОВ САМОЛЕТ!

May 16th, 2017 | by vencio1980
КАРАКАЧАНОВ:ЩЕ СЕ ЗАПОЗНАЕМ ОТНОВО С ОФЕРТИТЕ ЗА НОВ САМОЛЕТ!
горещи теми
0

Служебното правителство прибързано е внесло в Министерския съвет доклада, с който се дава препоръка коя от офертите за нов боен самолет да бъде избрана, стана известно днес от изказване на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. При посещението си в поделението на 68-ма бригада Специални сили в Пловдив той обяви пред журналисти, че докладът на междуведомствената работната група, класирала офертите, не е трябвало да се внася, при положение че кабинетът на Герджиков не е имал време да го разгледа.

В край на април, на свое закрито заседание министрите от служебното правителство са приели класацията на офертите от междуведомствената работна група и са решили, че най-изгодната оферта е на шведската компания “СААБ” за изтребителите “Грипен”.

“Новото правителство ще се запознае и ще обсъди трите оферти за закупуване на нов модерен изтребител за Българската армия, допълни Каракачанов.. По думите му офертите ще се изчислят пак и ще се видят възможностите, които има българската държава.

“Става въпрос за сделка за милиард и половина лева, а при грешка обществото няма да прости на правителството. “Говорим за реална преценка, а не за трикове и смяна на експертизата”

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook