Кирил Петков: 20 души са основата на корупцията в България

January 27th, 2022 | by vencio1980
Кирил Петков: 20 души са основата на корупцията в България
Без категория
0

Двадесет души са основата на корупцията в България. Това е казал премиерът Кирил Петков по време на изслушването за България в групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на правото и правата на човека към Европейския парламент в четвъртък.

 

Петков коментира, че се правят разследвания срещу тях, но това трябва да става в рамките на закона, защото “ако прибързаме, има опасност тези хора хем да останат на свобода, хем да не можем да им вземем истински средства”.

 

Той бе попитан след срещата при закрити врати дали е бил питан за депутата от ДПС Делян Пеевски и за санкциите по американски Глобален закон “Магнитски”. “Директно за Пеевски и “Магнитски” – не”, отвърна Петков и сподели личното си мнение за “вероятно 20 души” в оновата на корупцията. Премиерът изрази “огромното ми учудване”, че Пеевски продължава да продава в България свои активи.

 

Запитан има ли доверие на службите, Петков описа следното: “Имаме едно лидерство на най-високия етаж – например в ДАНС – е със същия ентусиазъм като нашия да се справи. “Проблемът е, че кадруването надолу – а те са много хора – е ставало през всичките тези години. Не мисля, че там има много случайни хора по всички нива на службите. Ще имаме продължителна работа за реформа и е много важно да я правим по правилата. И мои лични приятели ме питат “Хайде, мина месец и половина, къде са арестите!”. Провеждат се разследвания, но всичко трябва да стане в рамките на закона, да си подготвим доказателствата.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook