КИТАЙ ПОСТРОИ 55 КМ МОСТ ЗА 7 ГОД.! ПОРТНИХ РЕМОНТИРА 500 МЕТРА ЗА 5 ГОД.!

April 10th, 2018 | by vencio1980
КИТАЙ ПОСТРОИ 55 КМ МОСТ ЗА 7 ГОД.! ПОРТНИХ РЕМОНТИРА 500 МЕТРА ЗА 5 ГОД.!
градска инфраструктура
0

Китай постоянно изненадва  c мегапроекти, а откриването на един от най-мащабните такива предстои съвсем скоро. Става въпрос за моста свързващ Хонконг, Макао и град Джухай,който ще бъде най-дългият мост в света със своите впечатляващи 55 километра! Мегаструктурата включва шест трасета и четири тунела, един от който е под водата. За да бъде изграден мостът са били направени и четири изкуствени острова. Всичко по този огромен проект е впечатляващо, а още по-удивително е времето за което е извършено всичко …….7  години!  Да, за 7 години Китай строи уникален мост с дължина от 55 километра.

мост 1

 

 

Съпоставка с всичко случващо се в България е немислима , а за Варна направо е смешна. Гордостта на Морската столица -Аспарухов мост е с дължина близо 2 километра, или с около 28 пъти по-малко от гореспоменатото съоръжение. Въпреки всичко вече десетки години състоянието му е плачевно. Обещания за ремонт обаче не липсват! Пръв по този показател е кметчето Портних, който още в началото на първият си мандат не спря да сипе срокове за мащабен ремонт ! Всичко това беше подплатено с красиви анимацийки, велоалеи, ново осветление и още куп неща. Моста се превърна в любима тема на кмета Портних и той лично се  ангажира с неговото реализиране. Свидетели бяхме на десетки начални срокове обещани  от кмета, но ремонта така и си остана химера. За всичките тези 5 години от управлението на Портних, видяхме 500 метра положен асфалт и то в началото на съоръжението.

 

За тези 5 години, в които всички ние получихме десетки обещания от кметчето, Китай почти построи 55 километра  мост ! На фона на всичките тези факти, още по-абсурдно звучи и овчият възторг на някой ” граждани ” на този град по Общинската администрация. Стотиците пъти ”Браво кмете” допълват усещането за нестабилното психическото състояние на голяма част от избирателите на този кмет!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook