КМЕТЧЕТО СЕ НАДЯВАЛ СКОРО ВАРНА ДА ИМА СТАДИОН! А КАКВО КОНКРЕТНО Е РАБОТИЛ ЗА ТОВА?

June 12th, 2018 | by vencio1980
КМЕТЧЕТО СЕ НАДЯВАЛ СКОРО ВАРНА ДА ИМА СТАДИОН! А КАКВО КОНКРЕТНО Е РАБОТИЛ ЗА ТОВА?
градска инфраструктура
0

“Надявам се Варна скоро да има своя модерен стадион.Виждате, че върви поетапно изграждането. Знаете, че в правомощията на Общинския съвет е да контролира, той има представител в дружеството, което изгражда стадиона. При последната инспекция общо взето видяхме, че продължава строителството. Надявам се скоро Варна да има своя модерен стадион, който ще отговаря на изискванията за провеждането на големи международни срещи и единственият в страната, който ще е лицензиран за това. Вярвам, че варненската публика скоро ще има своето прекрасно футболно съоръжение”.

Това са празните приказки на кметчето, изречени днес. С всеки изминал ден се убеждаваме ,че когато този човек мълчи е по-симпатичен  на всички ни. Странно е изказването на Портних, на фона на затишието на темата за стадион Варна през последните месеци. Ни в клин, ни в ръкав, по средата на лятото отново се поде темата за стадион Варна . Явно да отдели вниманието на хората от проблемите с инфраструктурата и потопите, Портних започна да чертае някакви имагинерни срокове за стадион. Забележете и думата,която използва  ”скоро” ! Какво значи ”скоро” , кметчето така и не поясни. Отново , без да се ангажира с конкретика, този човек хвърля в пространството обещания. Така хвърляше  и картинки през предизборната си кампания, които се оказаха откраднати! Сега този човек отново ни облъчва, без да поеме ангажимент за реализирането на рекламираните от него красиви обещания.

Прави впечатление тоталната неадекватност на кмета, относно етапите за строежа и  моментното състояние на съоръжението. Всеки знае,че от няколко месеци работата по стадион Варна е замразена, а изграденото до момента (паркинг и половин трибуна) е в пълен контраст с обещанията на същият този за провеждане на мачове в началото на 2019г. Усещайки наближаващият срок, кметчето веднага замени датата с думата ”скоро”.

Най-странното в изказването е  това ,че кмета се ”надява”  стадион Варна да е готов. Много комплексирано изказване, като се има предвид ,че Община Варна има 35% от смесеното дружество. По този начин Портних не се държи като съдружник, а като някой редови гражданин живеещ с мисълта и мечтата за бъдещ стадион. Именно тук е ролята на Портних да вземе верните решения, да отстояват това, в което уж е убеден и ако трябва да губи, да губи, но обикновеният гражданин да спечели. Варненци ще спечелят,когато този кмет вместо да се надява, започне да работи!

Портних за 5 години веднъж не каза с какво конкретно е допринесъл за строителството на този стадион. Какво конкретно е свършил за намирането на още финансиране за това съоръжение. Разговарял ли е с инвеститори , евентуално за продажба на името ? Искал ли е помощ от Държавата ? Какви други идеи има този човек за завършването на стадион Варна ? Портних така и не осъзна, че усилията по превръщането на една мечта в реалност са далеч по-интригуващи от самото и осъществяване. Именно преодоляването на трудностите по пътя на строителството и реализирането на този проект, могат да покажат силата и желанието за работа на местната власт. Такова желание за работа ние не виждаме, а кметчето си го каза………надявал се !

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook