Кметът на Девня си намали заплатата наполовина! Ще взима почти колкото Портних.

November 25th, 2015 | by vencio1980
Кметът на Девня си намали заплатата наполовина! Ще взима почти колкото Портних.
ваши репортажи
0

Кметът на Девня ще получава наполовина по-ниска заплата. Вместо досегашните 2400 лева основна месечна заплата, Свилен Шитов ще заработва 1100 лева.Промяната в кметското възнаграждение бе приета от Общинския съвет след предложение именно на новия девненски кмет.

photo_verybig_1531146

Мотивите на кмета Свилен Шитов за драстичното намаляване на месечните възнаграждения са, че Община Девня е в затруднено финансово положение и една от първите стъпки, които той предприема за стабилизиране, е именно намаляване на заплатите на местните управници.

Това е една похвална постъпка на г-н Шитов, която е добре да бъде последвана и от управниците във Варна. Нека всички общински съветници във Варна да последват примера на на кмета Свилен Шитов. Нали са в Общинският съвет да работят за благото на града ?! Тон за това може да даде самият  Иван Портних. Кметът на Варна така или иначе живее от дарения :), за какво му е една кметска заплата? Към момента той се разписва  срещу 1498 лв :). За какво всъщност може да му стигне тя? Та човек с една такава заплата не може един басейн да поддържа, а камо ли да гледа жена и деца. Една кметска заплата може да е нищо за богат човек като кмета, но не и за някой бедни и самотни дечица от някой дом.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook