Кога стадион “Варна” ще бъде завършен?

October 18th, 2021 | by gino
Кога стадион “Варна” ще бъде завършен?
градска инфраструктура
0

Началото: “Започна изграждането на новия футболен стадион на Варна, който ще е с капацитет 30 хил. места, а уникалната му конструкция ще го превърне в един от символите на морската столица! … Новият футболен стадион на града ще бъде напълно завършен след 26 месеца.” – така на 12.09.2007 г. варненските медии избухват с гръмки копи-пейст статии за започване на строителството на нов уникален стадион във Варна.

Резултатът: 14 години по-късно строителството на стадион “Варна” е наникъде! На груб строеж е готова една трибуна и е започнало строителството на втората.

Въпреки очевадния проблем доскорошния представител на Община Варна в “Спортен комплекс Варна” АД Димитър Карбов най-невъзмутимо заяви, че стадион “Варна” бил ….. на 3/4 завършен?!? Само за стравнение за толкова време преди повече от 3000 години строителството на пирамидата на Хеопс е било на 3/4 завършено.

Темата за стадиона бе експлоатирата най-безцеремонно на всички избори досега. На местните избори кмета Портних типично в негов стил без никаква конкретика заяви мъгляво, че се надява стадиона да бъде завършен. Спортният министър Красен Кралев пък обеща не само нов стадион във Варна, а още 3 нови стадиона в страната и дори провеждане на европейско първенство на тях. Естествено, нито стадиони видяхме, нито европейско първенство и както се казва в такива случаи за пореден път цялата пара отиде в свирката.

Сега наближават поредните избори, но разликата сега е, че дори и не ни обещават нищо за завършването на стадион “Варна”. Притеснително е, че темата е табу за всички кандидат депутати от Варна. Остава въпроса:

Кога стадион “Варна” ще бъде завършен?

640-420-stadion-varna-kojto-poskypna-tri-pyti-i-oshte-go-niama

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook