Кога ще бъдат премахнати изоставените будки на “Лафка” от спирките във Варна?

November 21st, 2021 | by gino
Кога ще бъдат премахнати изоставените будки на “Лафка” от спирките във Варна?
градска инфраструктура
0

Минаха близо две години от фалита на пеевската фирма “Лафка”! Въпреки, че фирмата прекрати дейност, то нейните будки все още стоят по варненските автобусни спирки. Кметът Портних и общинския съвет се правят на разсеяни по темата въпреки многократно повдигатия въпрос за изоставените будки. Оправданието на местната власт е, че не могат да премахнат будките, защото …. Община Варна нямала договор с “Лафка”?!?

5 6

Докато две години не може да се намери начин да се премахнат будките на “Лафка”, то тяхното поставяне бе изключително скоростно и тотално незаконно. Будките на “Лафка” изникнаха по спирките на Варна буквално за дни, като оставиха без препитания десетки фирми, които се издържаха от разпространение на печатни издания. Още тогава излезе информация, че поставянето им е тотално незаконно и не е съгласувано по закон с необходимите институции. Направи впечатление ударното съдействие от енергото за захранване на незаконните обекти както и опасното им поставяне на тротоарите, като така ограничаваха придвижването на пешеходците.

Защо кмета Портних си прави оглушки за “Лафка”? Не иска да разсърди Делян Пеевски или изобщо не му пука за изоставените павилиони? Това е един от многото примери за тоталната зависимост или безпомощност на кмета на Варна! Именно заради такива бездействия Портних трябва да си ходи! Незабавно!

1 2

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook