Магистрала “Тракия” е опасна за движение! Въвеждат се скоростни ограничения от утре

September 23rd, 2018 | by gino
Магистрала “Тракия” е опасна за движение! Въвеждат се скоростни ограничения от утре
горещи теми
0

Ограничения на скоростта до 90 км/ч по АМ “Тракия” в участъка Чирпан-Стара Загора се въвеждат от утре! Причината за въвеждане на ограничението е наличието на множество дупки и неравности в този участък, които са опасни за пътуващите.

Въвежда се ограничение от 90 км/ч и в участъка Ихтиман – тунел “Траянови врата”, където също настилката е в много лошо състояние и тази седмица се очаква да започнат ремонтни дейности. Ремонти започват и на моста на р. Елшишка при 89-ти километър. Движението се извършва двупосочно в платното с посока Пловдив.

Въпреки, че магистралите са приоритет и на трите правителства на Борисов, то голяма част от тях са в много лошо състояние. Дори нoвите участъци след няколко месеца експлоатация отново са за ремонт. Катастрофата в Своге извади наяве и корупционните схеми довели до некачествено строителство на пътища и липсата на всякакъв държавен контрол. В последните десет години състоянието на пътищата рязко се влоши, за сметка на увеличеното богатство на определени олигарси и пътностроителни фирми. Борисов смята проблема за решен с оставките на 3-ма министри! На практика обаче не се очаква нещата да се променят и най-лесното решение е да се ограничи скоростта в участъците с най-лошо състояние.

Поради тези причини призоваваме да шофирате внимателно и да спазвате нововъведените ограничения в скоростта.

ogranichiha-dvizhenieto-pri-13-ti-943

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook