Максуда = Янко Станев vs Портних.

August 28th, 2015 | by vencio1980
Максуда = Янко Станев vs Портних.
горещи теми
0

Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) е изпратил в сряда вечерта третия си пореден отказ да спре разрушаването на незаконните постройки във варненското гето Максуда. Това обявиха от Министерството на правосъдието в четвъртък.
Съдът в Страсбург смята, че в случая не се налага вземането на  мерки за спиране на действията на община Варна .Така реално с това свое решение Страсбург застана зад Община Варна и каза ”ДА ” на багерите в Максуда .

максуда11897008_10153218549208305_1063383904_n

 

Какво обаче каза Портних преди 2 дни: ” В законоустановения ред подобни процедури ЩЕ бъдат извършвани и занапред. Събарянето на 14-те постройки, които не бяха бутнати от общинските багери също СКОРО също ЩЕ продължи.” …..  Интересни думи използва кмета ”СКОРО ” , ”ЩЕ” …..г-н Портних ще кажете ли най-после нещо конкретно ? Хората искат да разберат ”КОГА” ,”КОЛКО” ромски постройки ще бъдат разрушени. Портних като кмет на този град веднъж не е поел ясна и точна позиция за Максуда.  Дори на събарянето на тези постройки не се яви лично, а се скри зад гърба на кмета на Младост. Защо ли? Друг път е първи пред камерите! И какво следва? Пет постройки ще се съборят, две постройки ще се съборят. Така събарянето на Максуда може да продължи 10 години. Докато се разрушат пет постройки изникват още десет на тяхно място .Тук трябва ясен и точен план с конкретни срокове за изтриването от лицето на земята на този коптор в географският център на града. Абстрактният  тон на говорене на кмета повече отива на философ ,отколкото на мениджър на града.

От какво обаче е породено това? Какво се крие зад липсата на конкретни срокове? Може би сделка с Янко Станев? Дали г-н Станев е бил малко по-напорист този път предизборно и е изнудвал в повечко Портних за циганските гласове? Ясно е, че акцията в Максуда идва в много интересно време. Никой не може да ни убеди, че два месеца преди изборите някой ще тръгне срещу циганите. И Боян Расате да е кмет няма да направи такова нещо, освен ако не става въпрос за крайна мобилизация на циганският вот за сметка на някой от кандидатите. Циганите вече са наясно ,че ножа опря до кокала. Единственият начин да бъдат накарани да гласуват за някой БЕЗ ДА ИМ СЕ ДАВАТ ПАРИ е да им обещаят, че този НЯКОЙ няма да им разруши останалите постройки които в Максуда са хиляди .

BOX3

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook