Масис Бояджян победи чорапите и потниците в ОС Варна!

February 3rd, 2016 | by vencio1980
Масис Бояджян победи чорапите и потниците в ОС Варна!
горещи теми
0

Състав на Варненския окръжен съд с председател Светлозар Георгиев отмени безумното и несправедливо решение на първата инстанция, по силата на което гражданинът Масис Бояджян бе глобен със 100 лева за дребно хулиганство. Явно несправедливата съдебна развръзка на първа инстанция предизвика остра обществена реакция в социалните мрежи, а 50-на варненци се организираха на  протест в защита на Масис. Демонстрацията беше вчера,  от 13:00 часа пред сградата на Съдебната палата на площад “Независимост”, където Бояджян обжалваше наложеното му административно наказание.

chorapi 1

 

 

 

 

 

 

 

Според полицейската интерпретация на случая, действията на Масис са били “акт на поругаване и незачитане на символи на държавната и местна власт”. Но не и според съда !! Отново, за пореден път родната полиция пак не е убедителна в събирането и представянето на доказателства ! С това за пореден път се показа нейната некомпетентност и преднамереност !

chorapi

 

 

 

 

 

 

В съдебната си реч пред магистратите Масис заяви, че не е искал, а и не е сквернил символи на държавната и местна власт, а просто е изразил своя ироничен протест срещу ширещата се корупция и беззаконие в града.В защитната си пледоария Бояджян подчерта, че единственото нещо, което е осквернил, са мръсните чорапи, тъй като на тях е набол листчета с имена на недостойни хора. Сред тях са Янко Станев, Борислав Гуцанов, зам.-кметът на Варна Тодор Иванов, Делян Пеевски, Иван Портних и други.Съдът прие, че не са налице субективните признаци на дребното хулиганство – още повече, че Масис Бояджян не е закичил мръсните чорапи върху герба на Варна, нито е осквернил национален символ.В решението си магистратът Светлозар Георгиев посочи, че гражданинът Масис Бояджян е осъществил свое конституционно право – на мирен протест.

Една победа за гражданското общество във Варна! Остава обаче и горчилката относно опита то да бъде смазано от кмета и неговата клика в ОС Варна ! Кликата която може да наричаме чорапите , а него потника!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook