МАФИЯТА СПЕЧЕЛИ БИТКАТА ЗА МОРСКАТА ГРАДИНА НА ВАРНА!

January 22nd, 2018 | by vencio1980
МАФИЯТА СПЕЧЕЛИ БИТКАТА ЗА МОРСКАТА ГРАДИНА НА ВАРНА!
градска инфраструктура
0

За около 40 минути Общински съвет -Варна приключи въпроса с местния референдум за Морската градина! Беше изчетен само проект за решение за отхвърляне на референдума, но не и мотивите към него, които били раздадени писмено на всички общински съветници.
Предложението на гражданина Валентин Давидов да бъдат изчетени в залата не бе прието.
ОС отхвърли референдума като незаконосъобразен.
Видяхме на живо кмета Портних, който рядко се появява на сесия на Общински съвет.
Инициаторите на подписката опитаха да защитят правото на варненци да се произнесат за бъдещето на единствения парк в града, но залата бе пълна с добре организирания местен туристически бранш, който не желае Морската да бъде парк, през който не преминават автомобили и не се строи.
Възрастен господин даде най-разумното предложение към Общинския съвет.Да бъде издадена строителна забрана за Морската градина, както и да се състави Зелен съвет към общинската администрация като постоянно действащ орган, за да се решат проблемите със застрояването на зелени площи и единствения парк в града.
Общинските съветници решиха за точно 10 секунди, че референдум няма да има и че Морската градина на Варна, която е обявена за паметник на парковото изкуство ще продължи да бъде унищожавана и обект на апетити от строители!
Съжалявам за качеството на някои от снимките, но гласовете “за”, които виждате са всъщност гласове против провеждане на референдума и запазването на Приморски парк в цялост!

Стела Николова

Варна може да защити Морската си градина

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook