Махаме забраната за пушене в заведенията?

April 13th, 2018 | by gino
Махаме забраната за пушене в заведенията?
горещи теми
0

Валери Симеонов и неговата партия НФСБ ще предложат промяна в Закона за здравето, с която да разреши тютюнопушенето в обособени помещения. Това би възстановило стария режим, при който в заведенията можеше да се пуши в помещения за пушачи.

Проектът за промени бил “едно от скритите оръжия” на НФСБ и ще бъде представено в парламента скоро, стана ясно то думите му по време на интервю за БНТ. Преди това проектът ще бъде обсъден с другите две партии от коалицията “Обединени патриоти”.

Според предложението старият режим ще бъде върнат частично. Ще се запазят забраните за пушене на определени обществени места като театри и зали, но не и в заведения, обясни Симеонов. По думите му настоящият режим и без това не се спазвал – достатъчна била само една разходка по “Витошка”, за да се увери всеки в това.

„Аз съм озверял противник на тютюнопушенето. Ето сега ще ме намразят 240 човека, но казвам, че се пуши в парламента“, каза още той.

 „Има двуличие, не мога да разбера защо се създават закони, които не се спазват и се нарушават на всяка крачка”, заключи той

НФСБ ще предложи още отделна такса за апартхотелите по Закона за месните данъци и такси, която трябва да се плаща от всеки собственик на апартамент в курорт, а размерът ѝ ще зависи от курорта.

Партията подготвя и трети законопроект за преместваемите обект и с изискванията към тях. В него ще бъде прецизирано понятиято “преместваем обект”.

Предвиждат и промени и в Закон за хазарта, сред които и премахване на оповестяването на игрите и спечелите печалби.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook