Медицинските работници не се отказват! Организират втори национален протест на 21 март

March 7th, 2019 | by gino
Медицинските работници не се отказват! Организират втори национален протест на 21 март
протести
0

Медицинските работници не се отказват! Те организират втори национален протест след като исканията им не бяха приети! Премиерът Борисов се опита да приложи добре позната си политика на разделение и безидейно раздаване на пари за потушаване на недоволството. За 10 години управление Борисов така и не разбра, че протестите не се потушават с раздаване на еднократни пари, а с правене на реални реформи и решаване на наболелите проблеми на хората.Именно и заради липсата на какъвто и да диалог и желание за решаване на проблемите им, медицинските работници отново ще излезят на протест.

На 21 март 2019 г. (четвъртък) от 15 ч. се организира национален протест на медицинските специалисти по здравни грижи – 2. Протестът се организира в социалните мрежи. Публикуваме исканията на организаторите.

Исканията ни са ясни:
1. Без търговски дружества в здравеопазването.
2. Еднаква основна заплата за всички специалисти по здравни грижи независимо от местоработата или собствеността на болницата – 2 (две) минимални работни заплати за страната.
3. Допълнителните възнаграждения и техните размери да са с регламентирани правила (в зависимост от натовареността).
4. Връщане на медицинските стандарти.
5. Нощен труд – /почасово заплащане/, допълнително заплащане за работа в Спешно и ОАИЛ, клас прослужено време 1.2% на година.
6. КТД на национално ниво задължителен за всички структури в здравеопазването.
7. Възможност за регламентирана сестринска и кинезитерапевтична практика.
8. Промяна в категорията труд.

Разходиха си костюмчетата до МС, поговориха си, стиснаха си ръцете и си благодариха. Пропуснаха най-важното: ДА ПОПИТАТ НАС КАКВО ИСКАМЕ!!! Ние сме „УЛИЦАТА“, ние сме тези, които организираме протеста и утре ще се наложи да ни чуете!!! Готови ли сте? СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!!!

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ:

За гр. София – пред Министерството на здравеопазването – пл. Света Неделя 5.

За останалите градове из страната – пред сградата на съответната община, болница или ДУЗ. Потвърдено е за подадени Уведомления към кметовете на следните общини: Пазарджик и Стара Загора.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook