Наглост: Общинският съвет Варна отново с опити за продажба на парцели за строителство в кв. Чайка

February 11th, 2017 | by gino
Наглост: Общинският съвет Варна отново с опити за продажба на парцели за строителство в кв. Чайка
градска инфраструктура
0

Будни граждани ни иформираха за пореден опит на общинската власт да подпомогне строителната мафия във Варна. Апела на гражданите бе пуснат и в социалните мрежи в опит да се информират варненци за опастността нови строежи да изникнат в квартал Чайка. Публикуваме без редакция публикацията:

ЗА РОДИТЕЛИТЕ ЧИЙТО ДЕЦА ПОСЕЩАВАТ ОЗДРАВИТЕЛНАТА ДЕТСКА ГРАДИНА АЛЕН МАК ЧАЙКА И ЯСЛАТА МОРЯЧЕ!
На последната сесия на Общинския съвет на град Варна беше заложено за продажба парчето земя до бл.59 / на ъгъла на детската оздравителна градина Ален Мак и яслата Моряче, с/у спортното училище/. По плана от 1963 г. тази земя принадлежи към оздравителната детска градина и яслата и са отредени за озеленяване, а сега искат и това място да бъде застроено. За сега успяхме да спрем това безумие след като будни граждани на Чайка информираха няколко общински съветници, които внесоха точката да не бъде гласувана.
Питам се аз КЪДЕ СТЕ ВИЕ РОДИТЕЛИТЕ, които водите децата си в детската градина и в яслата? По новия безумен план на Чайка, всички зелени площи около яслата и детската градина ще бъдат застроени, и говорим за високи сгради, огромни, с висока етажност!!!!
Имайте в предвид че оздравителната детска градина е насочена към деца с хронични заболявания на дихателната, сърдечно-съдовата, храносмилателната, ендокринната и отделителната системи. Къде сте родители? Какъв въздух ще дишат вашите деца ако Общината издаде разрешение да се строят 4 огромни високо етажни сгради разположени около детската градина и яслата? Под натиска на инвеститорите съм сигурна че общината ще издаде такива разрешения. Наясно ли сте че зелената система е един от факторите, който ни предпазва от фините прахови частици и от замърсения въздух. За жалост ако се даде разрешение за строеж, тази зелена система ще бъде унищожена. И защо? За да може г-н Каталиев / съсобственик на единия парцел, И който е мъж на шефката на кадастъра Варна, Божкова- Каталиева/ да си построи високо етажен блок, за да спечели/.Печалба, която ще е на гърба на децата посещаващи детските градини и яслите и живущите в жк. Чайка.
Седим и си чешем езиците във фейсбук и смятаме че всичко е загубено, че държавата си прави каквото си иска и просто не ни се занимава. Действия хора, действия трябват. Какво ще завещаем на децата, които ще останат да живеят тук и другото по важно е в каква среда ще живеят?! Само да вметна като информация за тези, които не вярват, че няма смисъл да се борим- ВЕЧЕ ИМА НЯКОЛКО СПЕЧЕЛЕНИ ДЕЛА, ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ИМАМЕ ШАНС И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТКАЗВАМЕ.
Молим ви да разпространявате фейсбук страницата ни, за да може повече хора да четат и да се осведомяват за случващото се в жк. Чайка и да бъдете уведомени за срещите и действията, които ще предприемаме. Разбира се, за идеи, помощ и всичко останали с цел запазване на жк. Чайка зелена сме винаги ЗА. Не забравяйте, в подобно положение са и други квартали като Левски, Възраждане, Аспарухово и др. А чували ли сте за кв. Морската градина, е вече има!!!

16665618_10154412383058590_4372133391393156184_o

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook