Най-голямата търовска верига в света се насочва към България!

September 15th, 2016 | by vencio1980
Най-голямата търовска верига в света се насочва към България!
градска инфраструктура
0

Американската верига магазини за търговия на дребно Walmart, която е и най-голямата корпорация в света, ще отвори 405 магазина в света през следващата година. Основната експанзия на компанията ще е в страните от източна Европа !

Министърът на икономиката Божидар Лукарски се е срещнал с вицепрезидента по международните отношения на компанията Пол Дик в централата на компанията в Литър Рок, Арканзас. На срещата са били дискутирани потенциалните възможности за включване в бъдещите планове на компанията на партньорство с България през следващата година. Разисквало се е и възможностите за доставка на български стоки за търговските магазини на веригата.

До момента „Уолмарт“ няма конкретни договорености с държави от Югоизточна Европа, а  България е първата страна, с която се водят инвестиционни преговори. Очакванията на компанията от САЩ е до няколко месеца да има конкретни договорености за отварянето на няколко магазина в България.

„Уолмарт“ е най-голямата търговска верига в света. Със своите близо 500 млрд. долара годишни приходи базираната в Арканзас американска корпорация оглавява световната класация Fortune Global 500, като същевременно е и най-големият работодател в световен мащаб с 2.3 млн. служители, от които 1.4 милиона в САЩ. В края на 80-те години на миналия век компанията се превръща от регионален в национален гигант, а от началото на 90-те години започва ускореното разширяване на дейността извън границите на САЩ и понастоящем Walmart разполага с над 11 500 магазина в 28 страни.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook