Нарушава ли OMV правилата за безопасност?

November 14th, 2015 | by vencio1980
Нарушава ли OMV правилата за безопасност?
горещи теми
0

Няколко дни след като във Варна се разрази истинска война на пазара за горива, се наблюдава ново интересно явление  на бензиностанциите на  OMV, които пускаха горивата си на дъмпингови цени. В тях  шофьори основно от Шумен, Добрич и близките населени места  наливат големи количества гориво в пластмасови туби. Всичко това е свързано с  разликата между цените във Варна и тези в техните градове, която е близо 30 ст -40 ст. на литър. Една от най-строгите изисквания за сигурност на бензиностанциите са именно – да не се налива гориво в леснозапалими съдове, а в специални такива с  обозначение (които не са лесно запалими).

omv

Екипът на varnahot.com  стана свидетел как един от клиентите на бензиностанцията изпусна тубата с гориво и голяма част от нея се разля.

Въпреки това станахме свидетели на наливане на гориво в пластмасови туби, които не са пригодени за това. Масово се използват също така и 10 литрови туби от минерална вода. Всичко това е абсолютно забранено и противозаконно и създава пряка опасност за всички хора на бензиностанцията! Явно е, че и контролните органи отсъстват, тъй-като до момента не сме чули  бензиностанция да е глобена за това. Случайно или не, това продължава вече седмица. Интересно как ли същите тези органи щяха да се разработят, ако явлението се наблюдаваше в бензиностанцията на Марешки – VM Petrolium, или в някоя друга по-малка бензиностанция без лоби в контролните органи.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook