За първи път! Населението на Варна намалява за 2015 год. Това на Бургас расте рязко!

April 30th, 2016 | by vencio1980
За първи път! Населението на Варна намалява за 2015 год. Това на Бургас расте рязко!
горещи теми
0

Варна попадна в изключително неприятна класация. Населението на Варна  е намаляло с цели 1483 души за 2015 год. Тук водим на значително по-изпаднали градове като -Видин, Добрич,Хасково и други. Изключително лошата статистика за намаляване на населението за първи път засяга Варна. До момента града беше само с положителен прираст в това отношение. От освобождението до сега населението на града само се е увеличавало . Морската столица беше притегателен център за много млади хора от цяла България.  Една от причините за това е и демографския срив в цяла България, но пък другите големи градове в България увеличават населението си. Явно проблема е в нашия град . Липсата на развитие за младите хора си оказва влияние и те масово търсят реализация в други градове или в чужбина.

Бургас пък са на другия полюс . Освен, че града постоянно се развива и става по-красив, жителите му имат още един повод за гордост – населението на града се е увеличило рязко за последната година. Според данните през 2015 г. най-голямото увеличение на населението е регистрирано в Бургас. Броят на жителите в крайморския град се е увеличил с 4292 души.  По този показател Бургас е шампион в цяла България, като изпреварва дори и София. Столицата е втори по този показател,която нараства с 3699 души и достига 1 231 981 население. Трети е Пловдив с 58 души прираст.

Г-н Портних явно не става само с фонтанчета и цветенца по центъра. До момента не сте дали отчет за една привлечена сериозна инвестиция във Варна . Просене на пари от Държавата за няколко километра асфалт и две-три саксии по центъра няма да задържи младите хора във Варна. Статистиката е показателна за това.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook