Национален протест срещу увеличението на тока 29.07 от 11ч. на площад “Независимост”

July 28th, 2015 | by gino
Национален протест срещу увеличението на тока 29.07 от 11ч. на площад “Независимост”
горещи теми
0

Варненския бизнес се включва в националния протест срещу увеличението на тока. Митингът във Варна е насрочен на 29.07 от 11ч. на площад “Независимост”. В протестния митинг ще се включат ръководители, работници и служители, работещи в предприятия от Варна за изразяване на несъгласие с подготвяното увеличение на ценовата добавка „Задължение към обществото“ от 1 август 2015 г. и с настояване за започване на реформи в сектор енергетика и за запазване на работните места.

stara-zagora-pyrva-po-krajba-na-tok-127343

„Българският бизнес не може и не иска да поеме високия разход в цената на електроенергията, като резултат от решението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за увеличаване на добавките „Задължения към обществото“. Не искаме да спираме производства, да губим своята конкурентоспособност, която сме постигнали в резултат на огромни инвестиции и тежък труд. Затова сме готови на протести и защита на нашите интереси. Това са интересите на българската индустрия, на цялата икономика на България без оглед на размера на предприятията. Не приемаме предложените нови цени за „задължения към обществото”, защото те ще доведат до загуби за българското общество!“, заявяват позиция в обща декларация организациите АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.

0,,15756828_303,00

Над 1000 фирми в 28 града на България ще протестират на 29 юли от 11.00 часа срещу готвеното повишение на цена на тока, заяви заместник-председателят на БСК Камен Колев на среща между работодатели и синдикати. Той подчерта, че притеснението на бизнеса идва от незапълнените финансови дефицити в НЕК. Изчисленията подсилват притеснението на работодателите, че именно бизнесът ще плати цената за загубите в родната енергетика.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook