НА ЖИВО: Национален протест срещу увеличението на тока на площад “Независимост”

July 29th, 2015 | by gino
НА ЖИВО: Национален протест срещу увеличението на тока на площад “Независимост”
ваши репортажи
0

В момента на площад “Независимост” в центъра на Варна се провежда протест срещу увеличението на цената на тока за бизнеса. Протеста е организиран от варненскипя бизнес и е подкрепен от синдикалните организации. повод за протетите са решенията на КЕВР за увеличаване на цената на тока за бизнеса от 1 август.  Според работодателите това е мярка, която пряко ще се отрази върху рентабилността на българскип бизнес и върху икономиката на страната. Ако мярката въпреки всичко бъде въведена, то тя ще доведе неминуемо до увеличаване на цените на продукцията, съкращаване на работници и до свиване на брутния вътрешния продукт.

На протеста се изказа и председателя на КНСБ Варна г-н Иван Илиев. По неговите думи тежеста на увеличението на тока ще бъде поето от всички работещи хора. А причините да се стигне до това състояние на енергетиката са поредица от недалновидни решения на политиците допуснали договорите с американските централи, губещи проекти като Цанков камък и редица неизгодни договори с ВЕИ-тата.

Протестиращите се обединиха зад идеята за допълнителен гратисен период, в който да бъде потърсено решение за дисбаланса на енергийната система и тежеста на тока да бъде правилно разпределена между всички участници на енергийния сектор. Протестът продължава.

pro1pro2

pro3

pro4

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook