Ненчев: Провокациите на руските самолети изразходват ресурса на нашите МиГ 29

July 24th, 2016 | by vencio1980
Ненчев: Провокациите на руските самолети изразходват  ресурса на нашите МиГ 29
горещи теми
0

”Няколко са случаите, в които руски самолети са вдигали по тревога български МиГ-29 с които се извършва охраната на въздушното пространство, но не са навлизали в наша територия.”  Министърът на отбраната Николай Ненчев   каза и, че министерството е предприело  всички необходими мерки. И в миналото се е случвало това. ”Охраняваме въздушното си пространство на изключително високо ниво, но колкото по-често се налага да вдигаме изтребителите, толкова повече ресурси се изразходват” !

Относно възможността скоро да не можем да охраняваме въздушното си пространство сами , Ненчев се похвали как предвидливо ГЕРБ и  мнозинство са приели промените в закона за отбраната въоръжението сили за съвместни действия с други държави членки на НАТО. Това ни давало основания да разчитаме на нашите партньори тогава, когато е необходимо. Ако се наложило може и турски самолети да ни пазят от агресията на Руснаците !

За съжаление България  за 25 год. стигна до  там , че да разчита на друг да я пази! Корупционните практики и благополучието на няколко човека може да жертват независимостта на цяла една Държава. Необходимостта от ново въоръжение за Българските ВВС е толкова наложително, колкото откритото обществено обсъждане за това какво да е то и да се избере най-добрата оферта за българският данъкоплатец!

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook