НИНОВА ИЗХОКА ПЛЕВНЕЛИЕВ ДА ПОБЪРЗА С ТРЕТИЯТ МАНДАТ!

December 7th, 2016 | by vencio1980
НИНОВА ИЗХОКА ПЛЕВНЕЛИЕВ ДА ПОБЪРЗА С ТРЕТИЯТ МАНДАТ!
ваши репортажи
0
Лидерът на БСП Корнелия Нинова изхока дипломатично президента да забърза процедурата по връчване на третия мандат и най-скоро да започне съставяне на служебен кабинет.
Нинова е изразила тази позиция на социалистите , след като получи и върна втория мандат за сформиране на ново правителство в рамките на този парламент. Първи вече го направиха ГЕРБ.

След срещата при държавния глава лидерът на БСП съобщи, че той ги е информирал категорично, че ще връчи третия мандат на Реформаторския блок, като най-вероятно това ще стане в понеделник.

„Оттам нататък какво ще се случи като дати, дали те ще го връщат или ще се опитват да правят кабинет – не мога да отговоря“, допълни Нинова.
Президентът има 7-дневен срок, за да връчи последния възможен мандат. От РБ заявиха, че ако имат подкрепа от ГЕРБ, ще го приемат.

Нинова допълни, че са поставили пред Плевнелиев въпроса, че в последния месец, макар и в оставка, правителството възлага обществени поръчки за над 1,4 млрд. лв., прави назначения, урежда политическите си кабинети на административни служби, прави предложения за изпращане на посланици.

“Вземат се решения, които едно правителство в оставка не би трябвало да прави. Поставихме този въпрос пред Плевнелиев – служебният кабинет, който той ще назначи да спре тези действия”, изтъкна Нинова.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook