НОВИТЕ АВТОБУСИ НА ВАРНА ЗАПОЧНАХА ДА СЕ РАЗВАЛЯТ!

December 20th, 2016 | by vencio1980
НОВИТЕ АВТОБУСИ НА ВАРНА ЗАПОЧНАХА ДА СЕ РАЗВАЛЯТ!
градска инфраструктура
0

Новите автобуси на Градски Транспорт започнаха вече да дават фира. Едно от возилата, опериращо по линия 109 днес сутринта се развали на бул. Мария Луиза и се наложи пътниците да слязат от него. Под новия автобус се беше образувала и локва, предизвикана най-вероятно от някакъв теч в мотора.Повече от пътниците, оставени насред пътя, са приели ситуацията спокойно и не са вдигнали скандали.

%d0%b01

%d0%b02

 

 

 

 

 

 

 

Автобусите бяха част от програмата за Интегриран Градски транспорт, която Иван Портних определяше като нейн спасител. Мнението на хората от Европа, които даваха пари обаче беше друго :

Европейската фондация “Фридрих Науман” за втора поредна година направи класация за най-абсурдно изразходвани обществени пари в “Черна книга”

Начело на класацията е именно гордостта на Портних – “Интегриран градски транспорт” във Варна. В коментара на фондацията се пише: “След 115 млн. лв. и три удължавания на срока за изпълнение Варна се сдоби с “интегриран градски транспорт”. Проектът включва 70 нови автобуса, ремонти, велоалеи, автомати за продажба на билети и информационни табла за разписанието в реално време. Според отчетите от 2016 проектът е приключен. Но ремонтите са съмнителни, автоматите не работят, а сайтът за трафик информация е “в процес на профилактика” .

Много от проблемите описани в доклада са все още факт!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook