НОВИЯТ ОБЩИНСКИ РЕКЕТ: Или приемате изготвения ПУП без забележки или оставате без инвестиции за квартала!

March 2nd, 2016 | by gino
НОВИЯТ ОБЩИНСКИ РЕКЕТ: Или приемате изготвения ПУП без забележки или оставате без инвестиции за квартала!
градска инфраструктура
0

Вчера се проведе поредното обсъждане на новия ПУП на 17 микрорайон на квартал Левски. Гражданите трябваше да се срещнат с кмета Иван Портних и главния архитект на общината Виктор Бузев. Естествено за пореден път Иван Портних финтира варненци и избегна среща с тях. Невидимия фейсбук кмет в типично негов стил игнорира желанието на неговите избиратели за среща. Какво всъщност се случи на обсъждането?

На жителите на Левски им беше поставен ултиматум от Община Варна: В случай, че градската управа на Варна и жителите на квартал “Левски” не достигнат до консенсус за приемането на новия Подробен устройствен план на 17-ти микрорайон, европарите за благоустрояване ще отидат за “Кайсиева градина” или “Аспарухово”.  Явно рекетът е разбирането на кмет и община за диалог с варненци.

zx620_2655508

Притесненията на живущите в квартала са, че ще се стигне до унищожаване на много зелени площи, от презастрояване, от пренареждане на парцели и покриване на канала на ул.“Мадара“, което може да се окаже фатално при проливни дъждове. Опасения хората имат и относно за реновирането на ул.“Д-р Железкова“, чиито платна според тях ще бъдат разширени за сметка на събаряне на козирки на жилищни кооперации. За съжаление Община Варна все по-често комуникира с варненци така, както и кмета Портних – едностранно и без възможност за изслушване на отсрещната страна.

Ние от varnahot.com сме категорично против упражняването на рекет над гражданите на Варна. Лишаването от инвестиции на една част от варненци, поради несъгласия с общинската администрация е недопустимо! Използването на силов подход за решаването на проблемите на града ще доведе до още по-силно недоволство от самозабравилата и ояла се общинска администрация! Варненци са търпеливи хора, но прекалят ли с търпението им – вдигат се и помитат всичко. Така като гледаме скоро и това може да се случи.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook