Обещано – неизпълнено! За пореден път ни обещаха ремонт на Аспарухов мост и отново ни излъгаха!

April 30th, 2019 | by gino
Обещано – неизпълнено! За пореден път ни обещаха ремонт на Аспарухов мост и отново ни излъгаха!
градска инфраструктура
0

С наближаването на поредните избори започнаха и дежурните обещания за ремонт на Аспаруховия мост. Само преди десетина дни кмета Портних и зам.-министър Нанков тържествено обявиха започването на дългоочаквания ремонт на моста пред месец май. Местните медии се надпреварваха да пускат гръмки заглавия за ремонта. “Новината” отново предизвика стотици благодарности в социалните мрежи. Още тогава ние предупредихме в статия, че е рано за “Браво” и че засега имаме поредните предизборни обещания. За съжаление отново се оказахме прави!

Днес кмета Иван Портних заяви, че обещания ремонт на Аспарухов мост през месец май се отлага! Съвсем очаквано поредното обещание за ремонт на моста се оказа поредния кьорфишек! Надали има варненец, който може да каже колко пъти досега ни обещаваха ремонт и колко пъти това не се случваше.

Според кмета отлагането на ремонта на моста е поради  … скорощното завършване на ремонтите в Аспарухово?!? Нима преди 10 дена като бе обявен ремонта Портних не знаеше за ремонтите в Аспарухово? Местните медийки на общинска хранилка естествено не смеят да питат такива неща.

За варненците бързащи на бравосват за обещания ще пуснем хронологията на обещанията за ремонт на Аспарухов мост. Може би съвсем случайно обещанията винаги съвпадаха и наближаващи избори,  парите винаги бяха сигурни веднъж от бюджета, после от икономии, след това от контрабандата, сумите варираха от 16 до 100 милиона лева.

30.11.2014 г.  Иван Портних: “Започваме ремонт на Аспарухов мост! Ще бъде укрепен, ще положим изолация и ще има велоалеи! – незначителни подробности като срокове кмета не посочва. изказването е публикувано във всички медии и кмета е възнаграден със стотици “Браво, кмете”за ……. обещания ?!?

01.12.2014 г.   Иван Портних: Започна проектирането на ремонта. Скоро започва е ремонта! – конкретника естествено няма, но “Браво, кмете” има на килограм. Публикации в медиите също…

22.12.2014 г.      Иван Портних: Скоро започва ремонта на аспарухов мост. осигурени са 16 млн.лв.” – отново имагинерни думи без конкретика, но получена мощна вълна от “Браво, кмете” отново за ……. думи!?!

02.02.2015 г.   Иван Портних:  Започваме ремонта на Аспарухов мост след края на зимния период – ето тук се появява някакъв уж конкретен срок. Естествено сами виждате, че не е спазен. Това не пречи да се съберат поредните аплаузи и медийно отразяване.

24.02.2015 г  Иван Портних:   Скоро започваме ремонта на Аспарухов мост. Ще бъдат изградени пешеходни зони и велоалеи. 16 млн.лв са отделени от държавния бюджет.” – изказването е отразено навсякъде и естествено кмета отново е аплодиран и отново за …….. обещания?!?!?

06.04.2015 г.  Иван Портних:  “През месец май ще започнем с процедурите по ремонта. след това започваме и ремонта. Ще бъдат усвоени 35 млн.лв” – поредното бодряшко изказване, което също е широко отразено и бурно аплодирано. Нито една медии не се сети да попита за някакви срокове…

08.04.2015 г.   Иван Портних:   “Предстои ремонта на Аспарухов мост. След разговор с премиера са осигурени 35 млн.лв.” – тук човек вече изпада в умиление. Няма как да не стане този път ремонта – Премиера лично е дал пари. Да ама Не, както се казва. Всичката пара пак е в свирката.

22.05.2015 г. Иван Портних:  “С началото на пролетта започваме и цялостния ремонт на Аспарухов мост!” – естествено кмета явно е бил разсеян и не е уточнил коя пролет.

08.07.2015 г. Иван Портних:  “От Варна започва България! Започваме ремонта на Аспарухов мост!” – Поредният комсомолски лозунг, който всички медии публикуват под строй и поредните дежурни “Браво, кмете” от интернет.

08.08.2015 г. Иван Портних:  “Варна обмисля ремонта на Аспаруховия мост. В момента се правят планове как да стане това. В проекта се обмисля да се заложи и повдигането на височината на моста с 10 метра, за да може в езерото, където ще се премести пристанището, да влизат най-големите контейнеровози.” – Няма пари за закърпване на дупките по моста, но се обмислят грандомански проекти…

19.09.2015 г. Иван Портних: “Напролет ще започне ремонтът на Аспаруховия мост във Варна. Той ще започне от първото съоръжение, чието състояние е най-тежко – там е връзката с големите товари от вътрешността на порта. Това съоръжение е първото, което ще бъде ремонтирано заедно с поредица съоръжения като част от моста. Самият мост е най-скъп.” – Тук вече освен времето за начало на ремонта се влиза вече и в конкретика кое първо ще бъде ремонтирано. как да не му повярва човек …

16.10.2015г    Иван Портних:  “Аспарухов мост ще претърпи цялостна рехабилитация. Той е включен в правителствената инвестиционна програма.” Е тук нещата вече са бетон. Правителството е това ей, не е шега работа. Оказа се поредния кьорфишек на кмета…

28.01.2016 г. Иван Портних:  “С парите от контрабандата започваме ремонта на Аспарухов мост!” – за съжаление вместо ремонт получихме поредния ….заем!

21.02.2016 г. Иван Портних:   “Стартира ремонта на Аспарухов мост! Първата сума от 5 млн.лв вече е осигурена!” – да се просълзи от умиление човек. Доживяхме! Уви! Нарязаха десетина дупки пред Корабостроителницата, ремонтираха ги и ……. явно за 5 млн. ще е толкова …

Засега ремонта се отлага за след изборите. На идващите местни избори може да гласувате отново за Портних, защото ви обещава ремонт на моста – така както го обеща за изборите през 2013, после и през 2015. Едно нещо може да се признае на Портних – човекът е сериозен и не си променя обещанията през годините! Браво, кмете!

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook