ОБЩИНА ВАРНА: РАЗКОНСЕРВИРАМЕ И ПОДГОТВЯМЕ ФОНТАНА ЗА ПУСКАНЕ!

July 9th, 2018 | by vencio1980
ОБЩИНА ВАРНА: РАЗКОНСЕРВИРАМЕ И ПОДГОТВЯМЕ ФОНТАНА ЗА ПУСКАНЕ!
градска инфраструктура
0

Гордостта на Варна – градският фонтан на площад независимост дълго време стоя затворен, дори и след като отдавна температурите позволяваха да се пусне. Уникалната атракция на Варна, която не се среща никъде другаде по света, изглеждаше ,че няма да може да радва милионите туристи, дошли специално за това до България . Въпреки всичко, преди около месец фонтанчето взе да работи, макар и не на високи обороти. Половината от уж уникалните му струи не функционират все още .

Гордостта на Портних, години наред отклоняваше и разсейваше хората от истинските проблеми на Варна. Съоръжението на пл. „Независимост”  изстрелваше  воден стълб с височина до 41 м. и предлагаше над 2000 цветови комбинации. Именно за това ние от Varnahot бяхме силно притеснени за задаващото се напрежение към общинската власт. Липсата на каквато и да е информация засили усещането за некачествено изпълнение. Саксийките и фонтанчето бяха основното оръжие на Портних в промиването на мозъци на Варненци, създавайки им по този начин усещане ,че живеят в град който се развива и облагородява.

36865668_10155908390248305_8447720124521119744_n

Будни варненци вече изпратиха запитване към Община Варна за състоянието на фонтанчето. За наше учудване отговорът на Общината направо ни втрещи. Според ”умните ” общинари, фонтанчето все още се разконсервирало и подготвяло за предстоящият сезон.  Тук определено изникват два много важни въпроса . Съоръжението определено в момента не е зазимено, но според официалната информация от общината то все още се подготвя. Незнайно за къде по средата на лятото фонтанчето се ”подготвя”, за какво ли ? Може би за зимният сезон ?!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook