Община Варна си избра фирма за измиване на трамвайни трасета!

July 6th, 2016 | by vencio1980
Община Варна си избра фирма за измиване на трамвайни трасета!
градска инфраструктура
0

Обществената поръчка за чистотата във Варна стигна и до ”Господари на ефира”. Вече второ предаване Господарите се занимават със скандалната поръчка, като вече се обърнаха и към КЗК. Причината за това е не само странните изисквания към кандидатите, но и ”екстрите” предложени от фирмата избрана за изпълнител. Консорциум “Варна 1″ ДЗЗД са предложили  така важното за Варна ”измиване на трамвайни трасета” и ” транспортиране на боклуците до депо Враждебна” . Може би именно заради това така се бавят с извозването на боклуците :) , все пак от логистична гледна точка това си е доста трудно за изпълнение :).

трасета

КЖ  

 

 

 

 

 

Припомняме ви ,че две компании ( и двете под шапката на Титан) “ЗМБГ” АД и консорциум “Варна 1″ ДЗЗД  получиха максималните 100 точки за техническата оферта, съгласно заложената формула. След отварянето на ценовите оферти стана ясно, че Консорциум Варна 1 и “ЗМБГ” са дали най-високи цени (близо 100 млн.лева с ддс) – с 40 на сто нагоре от конкурентите си в конкурса. Те печелят , защото с най-висока тежест е т.н техническо предложение (55%) . По тази логика , фирмата взела максимален брой точки от него,печели , независимо от цената която е предложила. Извратената логика показва, че в случая цената няма никаква реална тежест и чистотата на Варна може да се спечели от фирма ,която може да предложи цена и от 500 млн.лева например.

Меко казано скандално и странно как уж различни фирми  не се конкурират и си разпределят Варна с еднакви параметри и цени.Цени по-високи с около 40% от другите участници! Боклука на Варна по улиците вече намирисва много, но още повече намирисва  и от тръжната процедура за избор на изпълнител. Всички ние виждаме ,че качество на сметосъбиране и сметоизвозване няма. С какво тогава тази фирма е спечелила ,след като и цената и е най-висока? Най-висока цена , с най-лошо качество! Къде ли са отишли тези 40% разлика от 100-те милиона лева предвидени за цялата обществена поръчка? В КОЙ джоб?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook