Община Варна с близо 500 млн.лева харчове за 2015!

September 18th, 2015 | by vencio1980
Община Варна с близо 500 млн.лева харчове за 2015!
градска инфраструктура
0

С рекорден  бюджет  от  258,7 млн. лв. за 2015 година разполага Община Варна. Средствата по бюджета и средствата за реализиране на проектите през 2015 г. осигуряват общ бюджет за над 351 млн. лв. за развитието на Варна през тази година. Нека да прибавим към тази сума и парите отпуснати от Бойко Борисов за ремонта на ДКС ,бул.Княз Борис,част от главната улица и ще получим изключително сериозен бюджет гонещ 400 млн.лв !!!  На Портних и този бюджет отново му е малък. На него все не му стига и реши да загроби Община Варна с още 45 млн.лева заем. Дори всичко това не бе достатъчно и Портних бе готов да бръкне и в джоба на варненци с още 2% данък!!! А срещу това нито един решен инфраструктурен проблем на града. Нито се разшири Цар Освободител, нито се разшири Вяра, нито  3март бе довършен. Ремонтира се не необходимото, а най-лекото! И когато си говорим за т.н ”Промяна на Варна”, да помним каква е цената за това. Г-н Портних се радва на изключителен финансов комфорт,чиито размер  надвишава  с пъти този от предходни години. Нека да припомним финансовите рамки на Община Варна през изминалите години които варираха от 186 до 205 млн.лв. Съвсем различно е от 450 млн.лв! Най-честно е когато се правят съпоставки с предишни кметове да се спомене и това. И едно друго сравнение с по-големите градове в България. Община Пловдив  разполага тази година с 264.8 млн.лв , Бургас с 310 млн.лв (147 мн.евро средства !!!!) ,а Русе е последен от първите пет града в България със скромните  97 млн.лв .

За издуханите почти половин милиард лева, Портних получава само ”Браво Кмете” .Браво, ама хич не е за това. Това са изключително много пари, повечето от които безотчетно влязоха в джобовете на мутрите от Хидрострой. Утре всички ще гледаме в захлас новото Ферари или Ламборгини на сина на собственика на гореспоменатата фирма и ще въздишаме по колата му, която реално е купена с нашите пари. Тогава е хубаво да си припомним значението на така модерният поздрав в фейсбук страницата на Портних-”БРАВО КМЕТЕ ”. Питаш за какво е това браво и получаваш блокиране. Или в най-добрият случай ти се обяснява какъв център е направил г-н Портних:) ”Така ли” ,казвам аз ! Ето ви главната улица на един град, който е с ПЕТ ПЪТИ ПО-МАЛЪК бюджет от Варна :

ЦЕНТЪР 1

ЦЕНТЪР 2

център 4

Познахте ли ги ? Т.н ”сухи шадравани ” в Русе са факт от 5 години !

Не е нужно толкова емоционално да подхождаме към няколко плочки и един шадраван. Добре е да се огледаме малко и в другите градове. Тогава ще разберем и страшната истина, колко изостанала е Варна.С ”Браво Кмете” няма да се оправят нещата. Нужна е градивна критика и постоянен натиск върху кмета за да решава повече и по-бързо проблемите на града!

 

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook