Откриха Колодрума в Пловдив ! Става страшно за ДКС .

August 30th, 2015 | by vencio1980
Откриха Колодрума в Пловдив ! Става страшно за ДКС .
горещи теми
0

С бляскава церемония в Пловдив  беше открита многофункционалната спортна зала “Колодрума”. На събитието  присъстваха премиерът Бойко Борисов, както и величия от родния спорт, сред които Стефка Костадинова, Христо Бопнев, Йордан Йовчев. Националният отбор по волейбол също пристига под тепетата .Модерното спортно съоръжение е вкопано на 9 метра под земята и има разгъната застроена площ от 37 000 кв. метра. Залата е с комбинирано игрище за 22 вида спорт, над него е разположена и колоездачната писта, която е с олимпийски размери.Залата разполага с 6200 седящи места и 1200 паркоместа . С правостоящите места максималния капацитет на залата достига 8 000. Спортното съоръжение е оборудвано с изключително добра озвучителна система, с два екрана с големина 8 на 6 метра, а отоплителната и охлаждащата системи са монтирани под седалките и са разделени на отделни сектори.

колодрума 1kolodruma-plovdiv1

Отвън новото спортно бижу на Пловдив изглежда впечатляващо ! Отвътре доста нетрадиционен и интересен дизайн .

20150507_17083020150507_17292920150507_170855

Падащи мазилки ,разбити плочи и визия от миналият век посрещат гостите на ДКС пред главният вход на залата !

Това е втората модерна зала която се открива в рамките на 2 месеца и четвъртата в последните години .На 22 Юли честта да се сдобият с уникална зала имаха и в Русе с тяхната Булстрад Арена .Преди няколко години беше открита и Арена Армеец в София и Арена Ботевград .Тук като Варненци не можем да не споменем нескритото си притеснение от засилващата се конкуренция на спортни зали в България и съществуващата такава във Варна .ДКС беше едно бижу ,но до преди 20 години. Новите изисквания са такива ,че нашата заличка не отговаря на много от тях .Прокламираната дълго време като дом на националите зала Конгресна е на път да загуби статута си на такава и има за какво .Новите зали в Пловдив ,София и Русе са по модерни и отговарящи на много повече изисквания от 50 годишната комунистическа зала във Варна .А това не е и всичко -строи се нова зала за 5500 места в Бургас ,която ще е готова до 2 години .

Спортна зала бургас

Спортната зала в Бургас ще е готова до 2 години .

Варна отново изостава и пак се превръщаме в едно село .22 милн лева за ремонт на зала Конгресна отвътре и ефекта е един комунистически парфюмиран паметник .Нямаше ли някой който да направи изчисления за тези разходи .За какво се хвърлиха тези пари след като  оставаме на 4-то място с нашето ДКС в България .Нашата зала освен най-малка е и най стара и най- нефункционална .До 2 -3 години във Варна никой няма да дойде за голям форум .Залата ще си остане за местна консумация !

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook